Lee Fields – Sentimental Fool

Lee Fields is misschien wel de grootste soulzanger die nog leeft. In een tijd waarin de houdbaarheid van een kunstenaar grotendeels afhangt van houding en trends, heeft hij bewezen een onaantastbare natuurkracht te zijn. Zijn productieve, decennia-omspannende carrière blijft oppermachtig in de moderne soulscene.

Begin 2022 herenigde Lee zich met Daptone Records en producer Gabriel Roth om Sentimental Fool op te nemen, een diep, blues-getint, volledig bedacht soulalbum. Van zijn eerste regel tot zijn laatste klagende tekst, de schoonheid, kracht en rauwe menselijkheid van Lee’s stem is hier volledig te horen; het hoogtepunt van een verbazingwekkende carrière die de zwaartekracht leek te trotseren en alleen maar grotere en grotere hoogten bereikte.

Release: 28 oktober 2022
Label: Daptone Records
Formats: LP / CD

In Nederland te zien:
18 februari 2023, Paradiso, Amsterdam

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE