Diane Coll – Happy Fish and Other Delights

A Happy Fish inspireert het album van Diane Coll

Happy Fish and Other Delights toont het dynamische en emotionele bereik van Diane Coll als songwriter. Van de rockstijl, ritmisch getokkel die het openingsnummer ‘Daylight’ aandrijft tot het grillige en waterige slotnummer ‘Happy Fish’, de luisteraar zal een muzikale reis maken door verlies, harde lessen, acceptatie, hoop en transformatie. Naast het vieren van interne groei, richt Diane zich ook op de noodzaak van sociale verandering met nummers als ‘Again’, ‘Better Night’ en ‘Namastained’.

Diane Coll werd geboren in Chicago en groeide op met een vast dieet van de AM/FM-radio uit de jaren 70. Nadat ze zich had verdiept in de muziekscene van Chicago, voelde ze de aantrekkingskracht naar Georgia vanwege de levendige muziekscene in Athene. Hier trad ze in de jaren ’90 op als frontvrouw van haar band Rosary en bracht ze het album Clairvoyance uit. Hoewel de levensomstandigheden haar muzikale inspanningen een aantal jaren buitenspel hebben gezet, heeft ze aan een goudvis te danken voor het nieuw in leven blazen van haar passie voor songwriting in 2017. Als eerbetoon noemde ze haar eerste solo-release Happy Fish and Other Delights. De inherente symboliek weerspiegelt de transformatiecyclus van Diane’s huidige leven.

Een goudvis, die buiten in een metalen pot wordt gevonden, ziet een nieuwe wereld die ooit in een glazen vissenkom is gestopt. Nieuw huis, nieuw leven, nieuwe visie, deze goudvis heet dan Happy Fish.

Vaak realiseren we ons niet dat er iets beters is aan de andere kant van die metalen pot met beperkingen, totdat het leven ons uit onze comfortzone dwingt. Het is opwindend om dan te beseffen dat er aan de andere kant nieuw leven is.

Release: 11 oktober 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE