The Commoners – Find A Better Way

Deze Canadese band serveert een stevige pot, o.a. door acts als The Black Crowes, Derek Trucks en Allman Brothers beinvloedde, rootsrock maar haalt ook inspiratie uit de soul van artiesten als Otis Redding en Sam Cooke. Dat laatste neemt niet weg dat de band bij momenten stevig rockt.

Ondanks dat het nog even duurt voordat het album verschijnt gaat het o.a. in Engeland al behoorlijk hard met de band. De eerste single “Fill My Cup” ging in rotatie bij Planet Rock, het grootste classic rockstation van de UK en vanaf dat moment vlogen de interview-verzoeken deze veelbelovende band om de oren.

The Commoners, een kwartet Roots/Rock’ers uit Toronto, Canada. Met hun eigen beproefde muzikale mix, biedt de groep gepepeperd geluid met energieke riffs, soulvolle zang en rijke harmonieën die samen de luisteraar op een reis door een rockervaring in zuidelijke stijl.

De groep werd in de loop van een decennium in elkaar geflanst, herstructureerd en aangepast vanwege tal van obstakels, om de eenheid te vormen zoals die nu bestaat: Chris Medhurst (zang/gitaar), Ben Spiller (bas), Ross Hayes Citrullo (lead gitaar) en Adam Cannon (drums). Vaak vergezeld door hun vriend, organist Miles Evans-Branagh, The Commoners verenigen zich in een gedeelde droom: muziek schrijven, uitvoeren en delen met een authentieke knipoog naar de groten die de weg voor hen al hebben gebaand.

“The Black Crowes hebben een grote invloed op ons. DerekTrucks, Marcus King en de Allman Brothers natuurlijk. Dit zijn de bands die we op handen dragen dragen terwijl we ernaar streven onze eigen muziek te maken.” Zij doen dit met diep respect en bewondering voor Roots/Rock pioniers, The Commoners nemen ritmische stijlen op geïnspireerd door Motown’s groove-masters en emotionele zang verwant aan Sam Cooke en Otis Redding, met een geluid dat heel erg van het hier en nu is.

Hun 2022 release “Find A Better Way” is een album dat vanaf de eerste noot aandacht vraagt. De openingszin “lf I scream at the top of my lungs, and stamp my feet, ’tilthe floor comes undone”, informeert onmiddellijk dat er een wilde rit in het verschiet ligt. Opgenomen in Toronto bij RHC Music, en geproduceerd door gitarist/producer Ross Hayes Citrullo samen met uitvoerend producent Renan Yildizdogan, hebben The Commoners een plaat gemaakt die de perfecte balans vindt tussen nieuw en oud, fris en toch vertrouwd.

De tekstuele thema’s van het album doordringen de essentie van de mensheid: liefde, spijt, ambitie en angst. cirkelen om de eeuwige uitdaging van twijfel versus verlangen, The Commoners plaatsen zichzelf in de schoenen van de gewone man. Het resultaat? Negen tracks die als troost en metgezel dienen tijdens alle beproevingen van het leven, met melodieuze solo’s, zwevend orgel en een pittige ritmesectie om de berichten naar het thuisfront te sturen.

Drummer Adam Cannon zegt: “Muziek, zoals zoveel in het leven, gaat over de uitwisseling van energie,” en The Commoners maken meer dan een eerlijke handel. Wij streven naar een impactvol, gedenkwaardig en ronduit opwindende live-ervaring die onze opgenomen werken nauwkeurig weergeeft, de band draagt ​​het over aan de luisteraar dmv pittige refreinen en groepsgezangen, voordat ze de luisteraar terug laat keren op aarde terugkeren met een zachte landing. Je mag verwachten dat je volledig tevreden, door zweet doordrenkt en met hartkloppingen weggaat, een goede tijd gegarandeerd – precies wat we allemaal nodig hebben.

Als collectief bevinden we ons in een veranderde samenleving, waarin onzekerheid en een donkere toekomst opdoemt. In hun aanstaande release herinneren The Commoners ons eraan dat muziek een uniek vermogen heeft om te genezen, een medicijn van buitengewone verdienste en balsem voor de ziel in donkere tijden. Elke grote beweging in geschiedenis gaf aanleiding tot veranderingsmakers, en The Commoners nemen hier hun standpunt in, om ons allemaal te leiden en te inspireren om een betere manier vinden.

Release: 4 november 2022
Label: Gypsy Soul Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE