V/A – Live Forever: A Tribute To Billy Joe Shaver

LIVE FOREVER: EEN HULDE AAN BILLY JOE SHAVER WORDT UITGEBRACHT 11 NOVEMBER VIA NEW WEST RECORDS & PEDERNALES RECORDS

MET WILLIE NELSON & LUCINDA WILLIAMS, GEORGE STRAIT, MIRANDA LAMBERT, NATHANIEL RATELIFF, STEVE EARLE, MARGO PRICE, RYAN BINGHAM & NIKKI LANE EN MEER

Ter ere van zijn verjaardag op 16 augustus kondigen New West Records & Pedernales Records met trots aan dat Live Forever: A Tribute To Billy Joe Shaver op 11 november 2022 wordt uitgebracht. De set van 12 nummers is mede geproduceerd door Charlie Sexton & Freddy Fletcher en bevat vertolkingen van Shaver-nummers die liefdevol zijn opgenomen door Willie Nelson en Lucinda Williams, George Strait, Miranda Lambert, Nathaniel Rateliff, Ryan Bingham en Nikki Lane, Steve Earle, Edie Brickell, Rodney Crowell, Margo Price, Allison Russell en Amanda Shires.

De Texaanse singer-songwriter die op 28 oktober 2020 stierf, was een integraal lid van de Outlaw Country-beweging. Johnny Cash, een favoriet onder muzieklegendes, noemde Shaver ooit ‘mijn favoriete songwriter’, terwijl Willie Nelson verklaarde: ‘Billy Joe is absoluut de beste schrijver in Texas.’ Bij de aankondiging van Live Forever: A Tribute To Billy Joe Shaver, zei Nelson: “Hij was gewoon echt; er zat geen enkele valse druppel bloed in hem.” AllMusic noemde de liedjes van Shaver “een van de grootste in de hele geschiedenis van het (country) genre”, terwijl de Washington Post zei: “Toen de outlaws van het land hun heilige geschriften verzamelden, was Billy Joe Shaver bezig Exodus uit te werken.”

Co-producer Freddy Fletcher schreef over Shaver: “Zijn invloed op de grootste artiesten heeft dit project geïnspireerd. Het album is een bewijs van zijn woorden en hun diepe impact op geweldige songwriters en artiesten. Hij is een held voor zo velen, en we zijn vereerd om hulde te brengen aan zijn nalatenschap.”

Over songwriting zei Billy Joe Shaver ooit: “Als je liedjes schrijft, en je schrijft goede liedjes, zullen mensen je altijd herinneren. Woorden zullen ons altijd overleven. En als je naam aan die woorden is verbonden, zul je voor altijd leven.’

Live Forever: A Tribute To Billy Joe Shaver zal verkrijgbaar zijn bij digitale retailers, op compact disc en standaard zwart vinyl. Een gelimiteerde tot 500 stuks “Old Chunk of Coal” Colour Vinyl Edition zal beschikbaar zijn via Vinyl, Me Please, een gelimiteerde 300 Purple, Blue & Green Marble Vinyl Edition zal beschikbaar zijn via de Magnolia Record Club, en een gelimiteerde tot 300 stuks Gold & Green Color Vinyl Edition zal beschikbaar zijn via Heady Wax Fiends.

Over Billy Joe Shaver: In 1965 liftte Billy Joe Shaver naar Nashville en overtuigde de countryzanger Bobby Bare om naar zijn liedjes te luisteren. Bare gaf snel Shaver een baan van $ 50 per week als songwriter en nam zijn nummer “Ride Me Down Easy” op. Kris Kristofferson’s vertolking van “Good Christian Soldier” en Tom T. Hall’s opname van “Willie the Wandering Gypsy and Me” volgden snel. Het doorbraakmoment van Shaver kwam in 1973 toen Waylon Jennings’ mijlpaalalbum Honky Tonk Heroes werd uitgebracht. Geprezen als de eerste ‘Outlaw Country’-plaat, werden tien van de elf nummers geschreven of mede-geschreven door Shaver. Een daarvan, “You Asked Me To”, was een top 10-hit voor Jennings en werd later opgenomen door Elvis Presley. Shavers legendarische debuutalbum, Old Five and Dimers Like Me, werd geproduceerd door Kristofferson en ook uitgebracht in 1973. Daarna bracht hij meer dan 20 albums uit, waaronder de Grammy-genomineerde Everybody’s Brother in 2007. Zijn laatste album, het veelgeprezen Long in the Tooth uit 2014, was zijn eerste dat in de Billboard’s Top Country Albums terechtkwam. De liedjes van Shaver zijn opgenomen en uitgevoerd door Bob Dylan, Johnny Cash, The Allman Brothers en talloze andere legendarische artiesten en zijn kenmerkende nummer, “Live Forever”, werd uitgevoerd door Robert Duvall in de film Crazy Heart uit 2009. Hij werd geëerd met de allereerste Americana Music Award voor Lifetime Achievement in Songwriting in 2002, werd in 2004 opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame en in 2006 in de Texas Country Music Hall of Fame. Billy Joe Shaver stierf op 28 oktober 2020.

Live Forever: A Tribute To Billy Joe Shaver Track Listing:

 1. Willie Nelson (w/ Lucinda Williams) – Live Forever
 2. Ryan Bingham (w/ Nikki Lane) – Ride Me Down Easy
 3. Rodney Crowell – Old Five And Dimers Like Me
 4. Miranda Lambert – I’m Just An Old Chunk Of Coal (But I’m Gonna Be A Diamond Someday)
 5. Edie Brickell – I Couldn’t Be Me Without You
 6. Nathaniel Rateliff – You Asked Me To
 7. George Strait – Willy The Wandering Gypsy And Me
 8. Amanda Shires – Honky Tonk Heroes
 9. Steve Earle – Ain’t No God In Mexico
 10. Margo Price – Ragged Old Truck
 11. Willie Nelson – Georgia On A Fast Train
 12. Allison Russell – Tramp On Your Street

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE