Björn Hamrin – Coda

Björn Hamrin, weet je. Björn, wie? Björn Hamrin, die speelde met Grizzly, Tempelman Brothers Band en Peder af Peder Af Ugglas, onder andere. Geboren en getogen in Bromma, Zweden. Op jonge leeftijd verslaafd geraakt aan muziek. Na school ging Björn in de Zweedse platenindustrie werken en bleef daar 30 jaar. Zowel in retail, distributie als marketing.

In 1970 debuteerde de band die Grizzly werd genoemd. Tegelijkertijd trad Björn ook op als mondharmonicaspeler bij onder meer Rolf Wikström, Björn Skifs, Dead Scouts en Eric Bibb, met wie hij in de jaren 70 onafgebroken speelde. Björn produceerde ook de eerste twee platen van Peder af Ugglas, “Autumn Shuffle” en “Beyond”, beide uitgebracht op Opus 3.

Het nieuwe album, “Coda”, is een eerbetoon aan iedereen met wie Björn al meer dan 50 jaar samenspeelt. Het grootste deel van het nieuwe materiaal werd opgenomen tijdens een periode van grote onzekerheid na een grote medische operatie.

Nu uit op Paraply Records & Tapes
Distributie: Border Music/Red Eye Distribution.
Te beluisteren : https://open.spotify.com/album/7Gn8BJYZC8SWHeKMhwvhnV?si=vk8YdBSFRC-ES-Zfk6j5Lg&nd=1
Maar je kunt natuurlijk ook de CD/LP kopen : https://www.ginza.se/artist/hamrin-bjoern/92432

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE