The Foxgloves – Mama Was a Bandit

De Foxgloves, genaamd “een combinatie van Wanda Jackson, Dolly Parton, The Chicks en Wilson Phillips” (Adventures in Americana), zijn een in Minneapolis gevestigde, volledig vrouwelijke, zeskoppige band met country-, klassieke en folkroots.

Ze lieten de bluegrass- en Americana-muziekscene exploderen en imponeerden het publiek met hun indrukwekkende vierstemmige harmonieën en unieke instrumentatie met harp, ukelele, viool, gitaar, bas en allerlei soorten percussie.

De band begon toen ukulele-speler Steph Snow op een muziekpagina voor vrouwen postte dat zij een volledig vrouwelijke folk/bluegrass/Americana/country/folk/bluegrass band wilde beginnen. In reactie op de post ontmoette een groep vrouwen elkaar in de wijk St. Paul dive bar Como Tap om over de mogelijkheden te praten – en het gesprek stopte nooit. Vanaf die informele bijeenkomst in 2019 is de band snel een van de meest gevraagde acts in de Upper Midwest geworden.

Hun eerste volledige album, Mama Was a Bandit, toont de “unieke vertelkunsten van de band met een verzameling nummers die variëren van country tot folk, van hartverscheurend tot duivels”, zei Carol Roth van Adventures in Americana. “Het album is net zo eclectisch als de dames die deel uitmaken van de Foxgloves, afwisselend grappig en stoer en luchtig en verdrietig. Het is een album dat alleen door deze groep artiesten had kunnen worden gemaakt en dat nooit zou worden aangezien voor de muziek van iemand anders. In het drukke veld van Americana is dat het grootste compliment dat ik een album of een act kan geven.”

“They aren’t just a band. They’re a movement.” — Molly Maher

“The Foxgloves are burning up the Midwest music scene.” — Ellen Stanley

“Catchy yet complex, these women know how to write a folk song with impressive dynamics.” — Joslyn Danielson

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE