The Mighty Mocambos – Scenarios

GEVIERDE OPTREDENS LIVE OPGENOMEN OP 8-TRACK TAPE, MET ICONISCHE DEEP FUNK-UITVOERINGEN VAN “THEME FROM BEVERLY HILLS COP”, “LET THE MUSIC PLAY” & “CARRY ON” + NIEUWE HEET VAN DE NAALD ORIGINELEN UIT HAMBURG’S OPZIENBARENDE FUNK MASTERS

Een unieke langspeler van de Duitse Funk-kampioenen The Mighty Mocambos: ‘Scénarios’ is een wilde reis door iconische uitvoeringen vastgelegd op 8-track tape, inclusief top-versies van breakdance-favorieten zoals ‘Axel F.’ En ‘Let The Music Play’, evenals gloednieuw origineel materiaal dat speciaal is gecomponeerd voor opnames in ongebruikelijke samenstellingen.

De Hamburgse deep funk chefs staan ​​bekend om hun intuïtieve opnames die de energie van een live optreden vastleggen, en met deze plaat gaan ze er helemaal voor.

Vlak voor de pandemie nam de groep een livesessie in-store op in de legendarische Hamburgse platenwinkel Groove City en ook een ​​geïmproviseerd optreden op bij JAM PDM! breakdance wedstrijd in Potsdam. Beiden werden uitgebracht op vinyl 45’s en waren snel uitverkocht en werden geheime wapens voor dj’s. Terwijl de meeste bands in 2020 hun podium naar de studio verplaatsten en een overvloed aan geïsoleerd, op lockdown geïnspireerd materiaal produceerden, namen de Mighty Mocambos – nooit verlegen om een ​​tegengif – de mobiele versie van hun opnamestudio mee op pad.

Omdat er geen publiek was toegestaan ​​bij het liefdadigheidsconcert van de Pitt Hopkins Music Session, maakte de groep van de gelegenheid gebruik om meditatieve folk-soul instrumentals te componeren die uitsluitend op snaarinstrumenten werden uitgevoerd. Zweterige funk werkt niet via videostream, maar het format bood een welkome gelegenheid om iets heel anders te creëren. Zelfs zonder elektriciteit en drums zijn de filmische “Four Two Three” en “Silent Heroes” onmiskenbaar herkenbaar als Mocambo-thema’s.

Als je het credo van Nina Simone volgt dat “het de plicht van een kunstenaar is om de tijd te weerspiegelen”, werd het duidelijk dat zodra de wereld langzaam weer openging, verdere concerten zouden worden vastgelegd op de draagbare Fostex R-8-tapemachine van de band. Gelukkig vielen de beperkingen weg op de avond dat de band het openluchtpodium betrad tijdens de Import Export in München op 11 september 2021. De uitgebreide op afrobeat geïnspireerde jam op J.J. Cale’s “Carry On” is getuige van het feit dat mensen na een jaar voor het eerst weer samen feesten en dansen en de manische “Munich Psycholympics” ontketent alle opgekropte energieën die lagen te sluimeren.

Het licht kafka-achtige “Ghost Walk” werd opgenomen tijdens een soundcheck voor een concert dat uiteindelijk om veiligheidsredenen werd afgelast, wat eens te meer de onzekerheid van die tijd weerspiegelt. In het laatste scenario keren de Mighty Mocambos terug naar een overvolle zaal en spelen ze “Let The Music Play” voor een publiek van b-boys en -girls – een bewijs van de pure kracht van muziek. Uitgelicht als een toegift hier, een akoestische versie van “Where Do We Go From Here?” (oorspronkelijk opgenomen met Lee Fields) sluit de plaat en zijn rusteloze reis door ongebruikelijke opnamesituaties af.

“Scénarios” verschilt drastisch van andere live-albums omdat het niet probeert bestaand materiaal van studio-albums te repliceren. Alle nummers zijn speciaal voor de live-opnames geschreven of gearrangeerd om het DJ-vriendelijke kenmerkende geluid van de groep te combineren met extra vibes en momentum van het publiek. De meeste werden opgenomen terwijl ze voor het eerst in het openbaar werden uitgevoerd. Wordt geleverd in gatefold sleeve & inclusief download voucher.

Release: 28 oktober 2022
Label: Mocambo Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE