Grey DeLisle – Borrowed

Van het openingsnummer, ‘Another Brick in the Wall’ tot ‘Georgia on My Mind’ (met Willie Nelson’s mondharmonicaspeler Mickey Raphael), op Borrowed, een coversalbum, is als een platenwinkel in Gray DeLisle’s hart. Het bonusnummer, ‘Willie We Have Missed You’, werd eerder uitgebracht op de met een Grammy Award bekroonde Stephen Foster Beautiful Dreamer-cd-compilatie. Singer-songwriter-autoharp-speler Gray DeLisle, onder contract bij Sugar Hill/Vanguard, bracht The Graceful Ghost (2004) en Iron Flowers (2005) uit die wereldwijd lovende kritieken kregen.

Peter Jesperson (producer of The Replacements):

“De zorg die is besteed aan de zang en de algemene totstandkoming van dit album is buitengewoon. Of het nu is een James Bond-thema interpreteren, een Stephen Foster-standaard nieuw leven inblazen of een T. Rex-nummer opnieuw uitvinden, Grey’s stem is een wonderbaarlijk en veelzijdig instrument. Dit is het geluid van ervaren muziekmakers.”

En van Tammy Rogers, Grammy Award-winnende mede-oprichter van The SteelDrivers, die arrangeerde en de strijkers speelde op ‘Another Brick in the Wall’ en overal terug te horen op Borrowed…

“Grey Delisle heeft een geweldig coversalbum gemaakt en ik ben persoonlijk zo trots dat ik betrokken ben geweest bij de totstandkoming ervan! , haar stem is tegelijk zo intiem maar krachtig, en ze gebruikt het tot in de perfectie op elk van deze nummers … Het is alsof ze je uitnodigt voor een privé-optreden bij elk nummer. Opvallende versies voor mij zijn haar inventieve kijk op ‘Another Brick in the Wall’ en haar verstilde vertolking van ‘Georgia on My Mind’. Marvin Etzioni produceert perfect om Grey’s unieke muzikale visie te benadrukken. Ze zijn een match made in musical heaven. Ik hoop dat deze plaat de wereld kennis laat maken met Grey’s geweldige talent!

Release: 6 januari 2023
Label: Regional Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE