Weber Brothers – Wild as the Wild Dogs

Er zijn bands waarvoor rock-‘n-roll een levensstijl is, en dan zijn er bands waarvoor het het leven is.

Op een leeftijd waarop de meeste jongens nog dromen van rocksterrendom, hadden The Weber Brothers het te druk met het aanscherpen van hun geluid. Vier sets per nacht, vier avonden per week, verbeterden de broers hun zuurverdiende geluid in divebars in Maryland, waar ze vaak te jong waren om er vaak te komen. Geïnspireerd door hun intense liefde voor Scorcese’s klassieke concertfilm ‘The Last Waltz’, stuurden Ryan en Sam een ​​zelf opgenomen demobandje naar de legendarische Ronnie Hawkins, de oudere staatsman van de rock-‘n-roll, wiens voormalige beschermelingen (Levon, Robbie, Rick, Richard, Garth) verder gingen met het hervormen van de muziekgeschiedenis als The Band. Naar het horen, onder de indruk van het immense rauwe talent van het paar, nodigde Hawkins hen prompt uit om auditie te doen voor zijn legendarische begeleidingsband, The Hawks.

Een snelle beslissing en een lange busrit later kwamen ze aan in het landelijke huis van Hawkins in Ontario, en na de intense muzikale leertijd van zijn legendarische “Rock and Roll Boot-camp” te hebben overleefd, bevonden ze zich in: Full-blooded Hawks. Twintig jaar en veertien in eigen beheer uitgebrachte albums later hebben de Webers hun vleugels uitgespreid, en een reputatie als de ‘Baddets’ band van het land gaat hen nu vooruit.

Ze hebben het podium gedeeld met iconen als Garth Hudson, Levon Helm, Leon Russell, Derek Trucks, Merle Haggard en Lynyrd Skynyrd om er maar een paar te noemen, en toerden uitgebreid door de VS, Canada en Europa.

Ook hoog aangeschreven vanwege hun bekwaamheid als studiomuzikanten, hebben de broers aandeel in honderden externe projecten, waaronder: werken met Gordon Lightfoot, Kris Kristofferson, Ronnie Hawkins en Willie Nelson.

“Wild as the Wild Dogs” markeert het 15e volledige album van Webers.

31 nummers opgenomen in de loop van een dag van 13 uur. “Wild As The Wild Dogs” is het eerste deel in een verzameling genaamd “The Water Street Trilogy”. De volgende 2 albums worden op een later tijdstip uitgebracht.

Dit is een rock-‘n-roll-album, het geluid van de 5-koppige band van The Weber Brothers klinkt alsof het live opgenomen.

Release: 12 november 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE