Kai Strauss – Night Shift

Na ruim 25 jaar op het toneel is Kai Strauss niet langer “zomaar een gitarist uit Europa”.

Eerst als muzikaal meesterbrein in Memo Gonzalez’ Bluecasters en later onder zijn eigen naam, heeft Kai voor zichzelf een reputatie opgebouwd van een leverancier van authentieke bluestradities. Hij haalt zijn inspiratie bij alle grote spelers en beperkt zich niet tot één soort blues.

Zijn veelzijdigheid staat consistentie in stijl en kwaliteit niet in de weg. En na het ontvangen van vele prijzen voor zijn eerdere releases durven we te stellen dat “Night Shift” weer een stap verder is in zijn toch al indrukwekkende oeuvre.

Goed om te zien dat niemand minder dat Alligator-baas Bruce Iglauer het er volledig mee eens is: “Kai Strauss is een subtiele en verfijnde bluesman die het allemaal heeft – hij kan vocaal een lyrische tekst afleveren, een interessant en ongewoon gestructureerd bluesnummer creëren, en hij speelt erg” volwassen” gitaar. Hij is een van die gitaristen die begrijpt wat de belangrijke noten zijn, en ervoor kiest om met zijn solo’s een emotioneel verhaal te vertellen, in plaats van de nummers alleen maar op te vullen met veel onnodige noten. Kai’s nieuwe album, “Night Shift”, bevat twee gastoptredens van een van de snelst opkomende bluessterren – Chicago’s Toronzo Cannon. Toronzo had veel plezier bij het opnemen van deze zang en solo’s, vanwege de interessante en ongebruikelijke arrangementen van Kai. Het is duidelijk dat de twee gitaristen elkaar hebben geïnspireerd. Het is een plezier om er samen naar te luisteren.”

Tracklisting CD:
1 Stand Strong Together
2 The Future and the Past
3 I Done Got Over You
4 Bottom Of The Barrel
5 Storming In Chicago
6 Bad Loser
7 Ride With Me
8 Icebound
9 You Sure Drive a Hard Bargain
10 It Ain’t Where You Been
11 Night Shift Blues

Tracklisting LP:
Side A
1 Stand Strong Together
2 The Future and the Past
3 I Done Got Over You
4 Bottle Of The Barrel
Side B
1 Bad Loser
2 Storming in Chicago
3 You Sure Drive a Hard Bargain
4 Ride With Me
5 Icebound

Release: 25 november 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE