Eric Demmer – So Fine

Gulf Coast Records kondigt de release aan van de in Texas gevestigde saxofonist Eric Demmer, en zal op 18 november zijn debuut-cd So Fine uitbrengen. Het saxwerk en de zang van de blues/soul/rock-veteraan vormen een kader van solide all-star spelers, samen met een speciale gast als Gulf Coast Records
hoofdman Mike Zito, plus gitaristen Jonn Del Toro Richardson, Mark May en De funky Rick Marcel, de Grooveline-Horns, met toegevoegde zang van Melanie Covington, Darrell Lacy en Eric’s dochter, Danielle, wiens funky zang laten zien dat deze appel niet ver van de Demmerboom viel. Geproduceerd door Mike Zito en Eric Demmer, met mixen en masteren werd gedaan door Ernie Wells van Eighth Note Productions.

Eric’s soulvolle, opzwepende saxofoon en zijn versleten zang accentueren het geleverde op de dozijn tracks van So Fine. “Ik probeer humor in te voegen in sommige nummers zoals in ‘Don’t Talk to Me’ en ‘What Was I Thinking’, zegt hij. “Na de jaren van het spelen op sax met beroemde gitaristen, realiseer ik me dat, ‘ik ben een’ Guitar Player’… ik speel gewoon geen gitaar. Op een meer serieuze toon, het lied ‘Will It Ever Be the Same’ is geïnspireerd op een van onze donkerste tijden in geschiedenis. Al het verlies van mensenlevens en vernietiging van alle tijd, tegelijkertijd echt kwetste het mijn ziel en ik vroeg me af of het ooit weer hetzelfde zal zijn. “

Eric Demmer begon zijn professionele carrière begin jaren 80 als roadie voor een Texas dancehall-band. “In die tijd ging ik als geluidstechnicus aan het werk voor geluidsbedrijven en in 1989 was ik de geluidstechnicus tijdens Clint Black’s ‘Killing Time’-tour”, herinnert hij zich. Nadat ik de tour had verlaten, besloot ik om mijn tijd besteden aan het spelen van sax fulltime. In 1993 kreeg ik de oproep om mee te spelen met de legendarische gitarist, Clarence ‘Gatemouth Brown’, en was lid van ‘Gate’s’ band tot aan zijn dood in 2005. Een van mijn hoogtepunten in mijn carrière terwijl ik speelde met ‘Gate’ trad ik op in Eric Clapton’s, ‘From the Cradle’ Tour. Ook werd ik uitgenodigd door Dickey Betts om op te treden met The Allman Brothers Band, en ik had het voorrecht om op te treden met vele van wereldklasse artiesten zoals Johnny Clyde Copeland, B.B. King, Carlos Santana, Bonnie Raitt, Dr. John, Buddy Guy, Johnnie Johnson, Les Paul, Billy Gibbons en… veel meer. In 2016 speelde ik shows met Mike Zito en in 2018 begon ik op te treden met de Mike Zito Big Band. Na het spelen met Mike en zo vele andere geweldige artiesten, had ik het verlangen om mijn eigen album uit te brengen om mijn oprechte ervaringen te delen. Het album So Fine vertelt het verhaal van mijn relaties tijdens mijn persoonlijke en muzikale ervaringen. “

Naast het spelen met de bekroonde bluesgitarist, Mike Zito, het saxwerk van Eric sierde albums van The BB King Blues Band, met Tito Jackson van de Jackson 5. Naast het spelen op saxofoon, produceerde Eric een cd voor The BB King Blues Band die in 2019 werd uitgebracht en trad ook op op het Mike Zito’s Resurrection-album en op Tito Jackson’s recente cd, Under Your Spell, die beide in 2021 op Gulf Records zijn uitgebracht. Als hij niet met andere artiesten toert, toert Eric ook met zijn eigen band. Hij omschrijft zijn geluid als “energieke blues met een mix van” funk en rock-‘n-roll.” Eric combineert een verscheidenheid aan muziekstijlen en invloeden en herinnert iedereen eraan dat “…het echte werk komt vanuit het hart en ziel.”

Muzikanten:
Eric Demmer – Saxophone & Vocals
Hugo Rodriguez – Guitars
Dennis Delfino – Bass Guitar
Jerre Jackson – Drums
Barry Seelen – Keyboards
Mike Zito – Vocals (track 3)
Melanie Covington – Vocals (track 1 & 4)
Danielle Demmer – Vocals (track 3)
Grooveline Horns (Carlos Sosa, Fernando
Castillo, Raul Vallejo – (track 11)
Mark May – Guitar (track 8)
Jonn Del Toro Richardson – Guitar (tracks 2 & 5)
Darrell Lacy – Vocals (track 10)
Rick Marcel – Rhythm Guitar (track 4)
Shawn Allen – B3 Organ (track 9)
Fernando Castillo – Trumpet (track 8)
Darrell Lavigne – Keyboards (track 2)
Jordan Almes – Drums (track 7)

Label: Gulf Coast Records
Release: 18 november 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE