Johnny Rawls – Going Back to Mississippi

Johnny Rawls is een soulblueslegende. In feite is de term ‘soulblues’ uitgevonden om zijn muziek te beschrijven. Met een carrière van meer dan 50 jaar heeft hij het allemaal gedaan. Hij is een internationaal erkende artiest, muziekproducent en songwriter die veel toert door Noord-Amerika en daarbuiten

Going Back To Mississippi is Johnny’s 21e release. Hij koos een van de beste begeleidingsbands ter wereld, The Özdemirs, een Duits trio van Turkse afkomst, bestaande uit Erkan op bas en zijn zonen Kenan op gitaar en Levent op drums. Daarna kregen ze gezelschap van Alberto Marsico uit Italië, een van de meest begaafde Hammond-orgelspelers van dit moment. Samen speelden ze een tour in Europa in 2021. En besloten wat studiotijd te nemen om samen op te nemen. Het resultaat is dit buitengewoon soul-blues album

De Blues Music Awards, Blues Blast Awards, Living Blues Awards en de W.C. Handy Awards hebben Johnny allemaal beloond met meerdere prijzen en nominaties, waaronder Soul Blues Artist of the Year. Johnny is een echte ‘road warrior’ en toert uitgebreid door de VS en ook internationaal, waarbij hij elk jaar ongeveer 200 optredens verzorgt. Hij trad meerdere keren op op grote bluesfestivals, waaronder het Chicago Blues Festival en het Waterfront Blues Festival. Of hij nu in een kleine intieme club speelt of op een groot bluesfestival, Johnny levert altijd een energieke show tot grote vreugde van het publiek overal.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE