Vanessa Collier – Live At Power Station

“Er is een jonge dame [Vanessa Collier] die met mij het podium op kwam, ik ben vergeten waar ik was, maar ze is altsaxofoon gaan spelen, en man, ze was geweldig.” – Buddy Guy

In haar jonge carrière is Vanessa Collier genomineerd voor acht Blues Music Awards (BMA), drie maal een winnende: de 2022 BMA voor hedendaagse vrouwelijke artiest van het jaar en de 2019 & 2020 BMA’s voor Instrumentalist – Horn Player van het Jaar. Ze won ook de 2022 Blues Blast Award voor Horn Player van het jaar, verschillende prestigieuze songwriting awards, en werd uitgeroepen tot Best of 2014 Blues Breaker op Dan Aykroyd’s BluesMobile.

De soulvolle saxofoniste en zangeres is nu enthousiast om haar langverwachte en zelf geproduceerde uit te brengen eerste live-album, Vanessa Collier: Live at Power Station. Als een meermaals bekroonde songwriter, meester muzikant en multi-instrumentalist, deelt Vanessa een nieuw album dat de hoge energie levert, de ervaring van haar krachtige liveshow, live opgenomen voor een studiopubliek in het beroemde Power Stationsstudio’s in de Stad van New York. Power Station Studios is een van de beste studio’s in New York sinds 1977 en heeft cruciale platen ter wereld gebracht van Bruce Springsteen, Madonna, Lady Gaga, Bruno Mars, Herbie Hancock, Bobby McFerrin, Christian Marclay, Paul McCartney, de Rolling Stones, Dire Straits, John Mayer en meer. Vanessa’s live-album met favoriete nummers van fans voegt zich bij deze indrukwekkende lijst en is meesterlijk van begin tot eind, van de sluwe songwriting, krachtige zang en het meedogenlose krachtige saxofoonwerk, tot de ongelooflijke begeleidingsband en het eersteklas technische team.

Vanessa, afgestudeerd in 2013 aan het prestigieuze Berklee College of Music, heeft uitgebreid getourd, zowel nationaal als internationaal, en heeft vóór 2022 reeds vier veelgeprezen albums uitgebracht Heart, Soul & Saxophone in 2014, Meeting My Shadow in 2017, Honey Up in 2018) en in 2020 Heart on the Line. Opnieuw puttend uit haar geweldige voorraad live shows en de muziekproductie & engineering van Berklee, brengt Vanessa’s zelf geproduceerde Live at Power Station je in de energie, passie en ongeëvenaarde muzikaliteit van Vanessa’s live show. We dagen je uit om niet op te springen en te grooven met deze nieuwste release van Phenix Fire Records en Vanessa Collier!

Muzikanten:
Vanessa Collier: Vocals, Alto Saxophone, Tenor Saxophone, Resonator Guitar
Laura Chavez: Electric Guitar
Byron Cage: Drums
Andrew Crane: Bass
William Gorman: Organ, Piano

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE