Peach & Quiet – Beautiful Thing

Twee jaar geleden bereikte het duo Peach & Quiet, alias Jonny Miller & Heather Read, vanuit hun houten huis aan de westkust van Canada de wereld met hun debuutalbum, Just Beyond the Shine. In een paar maanden tijd stond die plaat bovenaan de hitlijsten voor folk en rootsmuziek in Noord-Amerika en werd hij over de hele wereld gedraaid. Recensenten waren opgetogen en noemden het “een mand met verrassingen”, “fantastisch”, “subliem”, “volkomen origineel”. Het album werd geprezen in Canada, de VS, Groot-Brittannië en Europa en bereikte vier lijsten met de beste van het jaar. Een van hun nummers, ‘Flowers Grow’, werd zelfs in het Chinees vertaald. Just Beyond the Shine werd ook uitgeroepen tot Featured Album of the Week op BBC Radio Scotland’s Iain Anderson Show.

Nu is het duo klaar om hun tweede album Beautiful Thing uit te brengen in januari 2023. Deze verzameling van 12 originele nummers bevat elementen van americana, blues, rock en boventonen van psychedelische rock uit de jaren 70 die uit Laurel Canyon kwam. Beautiful Thing is geproduceerd en ondersteund met elektrische, pedal steel en slide gitaar door de in Nashville gevestigde snaartovenaar Steve Dawson (Henhouse Studios) en beschikt over een line-up van sterspelers – Chris Gestrin (toetsen), Jeremy Holmes (bas), en Gary Craig (drums).

Zoals een recensent zei: dit duo “klinkt alsof ze al 30 jaar samen spelen”. Het is dus moeilijk te geloven dat Jonny en Heather elkaar pas in 2019 hebben gevonden, emotioneel, spiritueel en muzikaal. Ze ontdekten al snel het plezier van samen zingen, spelen en schrijven, waarbij Heather’s heldere alt een perfecte aanvulling was op Jonny’s ietwat gruizige “karakterstem”.

Heather en Jonny zijn allebei geboren om muziek te spelen. Heathers vader was een actieve Hammond-orgelspeler tot ver in de tachtig en speelde bijna 70 jaar vier avonden per week, zelfs voor een opkomende zanger genaamd Tom Jones in zijn geboorteland Wales. Heather zong met hem in legioenzalen toen ze vier was. Ze nam een ​​lange pauze van de muziek om een ​​masteropleiding te volgen en in de uitgeverij te gaan werken, wat ze momenteel overdag doet. Ze verhuisde in 2013 naar Victoria en keerde ’s nachts terug naar haar muziek, waarmee ze verschillende lokale folkbands en songwriterkringen begon.

Foto: T. Kenta Kikuchi

Jonny groeide op aan de westkust en was van jongs af aan doordrenkt van muziek. Zijn moeder was de eerste vrouwelijke radiotechnicus in West-Canada en werkte bij Co-op Radio in Vancouver. Zijn vader is een reggae-dj in de VS en heeft Jonny als heel jong kind kennis laten maken met reggae en Californische rock. Jonny herinnert zich dat hij onder een tafel sliep bij een soundcheck van Bob Marley. Hij begon dertig jaar geleden naam te maken als singer-songwriter en won Vancouver Island Music Awards en een People’s Choice Award voor zijn muziekvideo Home op het Victoria Film Festival.

Heather en Jonny hebben samen een nieuw album vol magie gemaakt op hun nieuwe liefdeswerk, Beautiful Thing. Hun manier om aan te kondigen dat er zelfs in deze moeilijke tijden hoop, moed en dankbaarheid is, dat het leven in deze tijden inderdaad “een mooi ding” is.

De hoes is een African Peach Moth en is gemaakt ter ere van het verlies van onze dierbare vriend, de beroemde albumontwerper Michael Wrycraft, die ons laatste album ontwierp en ook deze zou gaan ontwerpen.

Voorafgaand aan de release van het album zal Peach & Quiet een reeks singles en video’s van het album uitbrengen, met ‘Horse & Saddle’ en bijbehorende livevideo gepland voor 17 november, gevolgd door ‘This Time’ op 28 november, opnieuw met een live video, dan op 4 januari, ‘Calgary Skyline’. Een volledige productievideo voor het titelnummer, ‘Beautiful Thing’, verschijnt op 20 januari, de releasedag van het album.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE