Big Daddy O’ – Passin It Down

Big Daddy ‘O’ is een boeiende aanwezigheid op het podium. Zijn grote voorkomen ondersteunt een nog grotere stem die pulseert van een krachtige schreeuw tot een prachtig gefluister. Al meer dan dertig jaar speelt Big Daddy ‘O’ in roadhouses en bars in het deltagebied nabij de grens tussen Louisiana en Mississippi. Rabadash Records “ontdekte” Big Daddy ‘O’ die rond de eeuwwisseling speelde in Betty’s Bar in Amite, Louisiana.

Nu, een decennium en 3 veelgeprezen cd’s later, bereikt Big Daddy ‘O’ eindelijk een internationaal publiek. Zijn benadering van het uitvoeren van liedjes zorgt ervoor dat elk nummer klinkt als het zijne, en iedereen die het genoegen heeft hem te horen, houdt van zijn forse mooie stem en sympathieke presentatie. Hij treedt op als solo met zijn akoestische gitaar die speciaal voor hem is gemaakt door Guitar Luthier, Scott Quiroz in San Diego, of met een keiharde Blues Band waarbij hij zijn kunsten demonstreert met verrukkelijke bluesliks op zijn Les Paul Deluxe uit 1969.

Zo gaat dat met de muziek van Big Daddy ‘O. Als je hem eenmaal hoort, raakt hij je in het hart. Je gaat meer willen. “Een beer van een man met een epische, hangende snor en lange paardenstaart, Tufts is niet bang om zijn zachtere kant te laten zien, ongeacht de setting.” – Keith Spera, Times Picayune

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE