Suzie Vinnick – Fall Back Home

De veelgeprezen roots singer-songwriter en multi-instrumentalist Suzie Vinnick is verheugd over het 7e soloalbum “Fall Back Home” dat zij heeft uitgebracht. Tijdens een legendarische carrière die nu 3 decennia omspant, heeft Suzie 10 Maple Blues Awards, 3 Juno-nominaties, 2 overwinningen in de prestigieuze International Songwriting Competition en veel respect van collega’s verdiend.

“Fall Back Home” bevestigt Vinnicks beheersing van een breed scala aan muziekstijlen. Het gospel getinte positieve anthem “Lift You Up” past naadloos naast de rockende blues van “Salt & Pepper” en de zachte folk roots ballads “City & Skies” en “Talk To Me”, en het album krijgt consistentie via de emotionele welsprekendheid van Suzie’s songwriting en haar sterke, warme zang. Voeg daarbij de heldere productie van Danny Greenspoon en instrumentale, vocale en geschreven bijdragen van een echte A-lijst van Canadese rootsmuziekartiesten en je hebt een meeslepende en goed samengestelde verzameling nummers die je aandacht opeisen en belonen.

De keuze van de albumtitel, een tekst uit “Talk To Me”, een nummer dat ze samen met Matt Andersen schreef, verwijst naar deze eclectische benadering. “Ik kruis genres aan en ik hou van alle soorten muziek, dus ik beschouw dat als mijn thuis. De titel heeft ook een dubbele betekenis, in die zin dat het verwijst naar thuiskomen op een comfortabele en veilige plek tijdens de pandemie”, legt Suzie uit. Ze voegt eraan toe: “Ik ben een artiest die van veel verschillende muziekstijlen houdt en in veel verschillende stijlen zingt. Ik denk aan iemand als Bonnie Raitt die overal muziek heeft geinhaleerd, maar toch samenhang heeft in haar werk en wat ze presenteert. Daar streef ik naar”.

Een kernband verzamelde zich in de bekende studio Canterbury Music Company in Toronto om de basistracks vast te leggen voor het grootste deel van het materiaal op “Fall Back Home”, met opname op afstand vanuit verschillende studio’s over het hele continent die werden gebruikt voor verdere instrumentatie.

De elitegroep van gerenommeerde Canadese rootsmuzikanten die werden aangeworven, omvat gitaarsterren Kevin Breit, Colin Linden, Steve Dawson, Bill Henderson en Paul Pigat, mondharmonicaspelers Roly Platt en Carlos del Junco, drummers Davide Di Renzo en Gary Craig, bassisten Russ Boswell en Alec Fraser , toetsenisten Jesse O’Brien en Mark Lalama, en gastvocalisten Matt Andersen, Gwen Swick, Michael Biggar en Samantha Martin en Delta Sugar.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE