West Of Eden – Next Stop Christmas

Dit jaar viert West Of Eden 25 jaar bestaan als band. Proost! Maar in plaats van een gouden horloge moest het wel een kerstalbum zijn.

Na vele jaren touren in zowel Zweden als in het buitenland met hun succesvolle ‘Celtic Christmas’-concerten, vonden ze eindelijk een gat in hun strakke schema, waardoor ze enkele van de vele nummers konden opnemen waar hun trouwe fans om vroegen. Typisch was dat de opening hiervoor midden in een hittegolf van deze zomer viel.

Dat de meeste nummers zijn opgenomen toen het buiten 32 graden was, en mogelijk nog warmer in de studio, dat valt echter niet op. 5 Traditionele Ierse en Britse kerstliederen bundelen hun krachten met een stapel nieuwe nummers, geschreven door de creatieve spil van de groep, het getrouwde stel Jenny en Martin Schaub.

Maar twee nummers “Next Stop Christmas”? Is dat niet een beetje fantasieloos? Martin zegt: “We hadden besloten dat het een goede titel was die we gingen gebruiken. Op een avond bleek dat we elk een nummer met diezelfde titel hadden geschreven. Normaal gesproken zouden we voor de een of de ander zijn gegaan, maar deze keer we konden gewoon niet kiezen. Beiden voelden voor de hand liggend, maar op verschillende manieren. Ze zetten de toon van de plaat en kaderen het album op een mooie manier, denk ik”.

De 1e single, evenals het bovengenoemde titelnummer, werden uitgebracht op 4 november 2022 en biedt een gastoptreden van Stefan Andersson, denk aan de Zweedse Bruce Springsteen, bij de zangmicrofoon. Het lied gaat over 3 personen die allemaal hun eigen reis maken, vastzittend in dezelfde treinwagon op kerstavond.

Andere prominente gasten op het album zijn John McCusker, die met Mark Knopfler en anderen heeft gewerkt, en Steph Geremia, die met Eddi Reader en anderen heeft gewerkt.

‘Celtic Christmas’ ging op tournee in première op 26 november 2022 en het album verscheen een dag eerder, 25 november. Dit jaar stapt West Of Eden op 19 perrons uit de trein. Het is “Next Stop Christmas”!

Alle tourdata zijn te vinden op de website van West Of Eden.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE