Matt O’Ree Band – Hand In Glove

De afgelopen jaren heeft de Matt O’Ree Band gedaan wat de meeste bands doen. Ze hebben hun shows gespeeld, hun geluid ontwikkeld, hun platen uitgebracht en daarbij stilletjes een enorme schare fans opgebouwd. Wat deze band anders maakt dan alle anderen, is dat hun lokale fanbase bestaat uit mensen als Bruce Springsteen, David Bryan van Bon Jovi, Steve Cropper van Booker T & The MG’s, John Popper van Blues Traveler, Bernie Worrell van Parliament en Funkadelic, en Hubert Sumlin, die zich allemaal vrijwillig hebben aangemeld om op te treden op het album van de band, “Brotherhood”.

Voorafgaand aan de release van dat album werd Matts talent wereldwijd erkend toen hij de kans kreeg om zich bij rocklegendes Bon Jovi aan te sluiten als hun gitarist en achtergrondzanger op hun stadiontour door het Verre Oosten in 2015.

Matt werd door de muziekindustrie erkend als een geweldige gitarist na het winnen van een nationale gitaarwedstrijd georganiseerd door BB King en John Mayer, via Guitar Center en Guitar World magazine. Matt versloeg meer dan 4000 deelnemers om de hoofdprijs te winnen. Deze grote prestatie was de vonk die zijn carrière een vliegende start gaf en zijn band het momentum gaf voor hun toekomstige succes.

Eryn is een ervaren artiest in haar genre. Ze won prijzen zoals de BELK Southern Musician Showcase And Blues Artist, Asbury Park’s Top Female Vocalist en Top Blues Band. Ze is ook de jongste artiest die is opgenomen in de NJ en NY Blues Hall Of Fame, en een van de slechts drie vrouwen die op dat moment zijn opgenomen. Ze heeft opgetreden of geopend voor artiesten als Don McLean, Gregg Allman, Johnny Winter, Robert Cray, Dr John, Shemekia Copeland, The Gin Blossoms, Little River Band, Marcia Ball, Walter Wolfman Washington, Eric Lindell, Sonny Landreth, The Radiators , Johnny A en zo veel meer. Ze zong ook back-up vocals met de Smashing Pumpkins op de Late Show met Stephen Colbert.

De band toert momenteel om hun nieuwe album, “Hand in Glove”, dat in december 2022 uitkomt, te promoten. Dit nieuwste album toont de invloed van elk van de bandleden, met meer nummers geschreven door de band als geheel en inclusief meer nummers waar Eryn leadzang zingt, zoals blijkt uit de eerste 2 singles, “Whole Lotta Nothin'” en “Better As I Go”. Wat niet is veranderd, is dat de nummers echte bluesrock-‘n-roll zijn, met Matt’s scheurende gitaar en gruizige zang, Eryn’s krachtige klaagzang en indrukwekkend bereik, zowel technisch als stilistisch, de vocale chemie van het paar, Layonne Holmes’ soulvolle achtergrondzang, de zachte bastonen van Lex Lehman, de kleurrijke toetsen van Matt Wade en de achter de beat Bonhamesque drums van John Hummel.

Elk van de bandleden brengt hun eigen talent mee, voortgekomen uit invloeden als Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Bad Company, Deep Purple, Aretha Franklin, Etta James, ZZ Top en Rush, om er maar een paar te noemen. De Matt O’Ree Band heeft al deze diverse elementen genomen en hun eigen unieke geluid gesmeed. Het schrijven van de band is geïnspireerd door vele levenservaringen en jarenlange studie van degenen die het boek hebben geschreven over het spelen van rockmuziek. Geen herhaling, maar een nieuw soort variatie op het thema dat nog niet eerder is gehoord, maar echte muziek en echt muzikaal vakmanschap nieuw leven inblaast.

De geluidsverschuiving van de band begon met de release van de 2 singles “Without You” en “Through Time With You”, mede geschreven en geproduceerd door John Ginty, B3-speler voor de Allman Betts Band en de Dixie Chicks. De nummers weerspiegelden dit door Eryns soulvolle zang te combineren met Matts gruizige zang en ongeëvenaarde gitaar. Samen vormen deze 2 een ongelooflijk geluid waarbij het publiek de vonken tussen hen kan voelen. De chemie op het podium is niet te stoppen.

Samen leiden Matt en Eryn deze band en nemen ze hun fans mee op een rit die sinds de jaren 70 niet meer is gehoord of gezien op dit niveau. Hun liveshow is als het opnieuw bezoeken van een Zeppelin-concert in de Garden, en met hun collectieve invloeden en talent heeft de Matt O’Ree Band een fundament gelegd dat het grootste muzikale huis van het blok kan dragen.

Release: 16 december 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE