Bill Price – Kicking Angels

Bill Price is een singer-songwriter uit Indianapolis, Indiana. Terwijl Price songwriting, opnemen en optreden ziet als belangrijk, geeft hij toe dat het idee om iets origineels te creëren dat hem vooruit drijft.

Price zegt dat hij zich altijd aangetrokken voelde tot het songwriting-aspect van muziek. “Ik weet niet of het het besef was dat ik altijd maar een doorsnee gitarist zou blijven of het feit dat ik altijd een mening heb die me in de richting van het schrijven van liedjes deed gaan, maar om welke reden dan ook, ik heb dat gewoon dat vuur. Ik werd door bepaalde muziek geïnspireerd om iets soortgelijks te proberen, maar naarmate ik ouder werd, inspireerden me net zo goed niet-muzikale ideeën en ervaringen”.

Price vervolgt: “Ik ben gewoon gefascineerd door het hele creatieve proces, het inspireren, schrijven, arrangeren, opnemen en uitvoeren van liedjes en hoe dat proces verbonden is met het leven zelf”. Price zegt dat hij altijd heeft geprobeerd te evolueren. “Ik denk dat nieuwe dingen uitproberen van cruciaal belang is voor elk type artiest om te blijven groeien”.

Price heeft tot nu toe 4 volledige albums, 3 EP’s en 2 cd-singles uitgebracht, en er zijn nog verschillende projecten in de maak. Zijn meest ambitieuze project is “I Can’t Stop Looking At The Sky”, dat naast 2 volledige albums een persoonlijk dagboek en een boek met korte verhalen, gedichten en essays bevat. Ze zijn allemaal ondergebracht in een uitgebreid pakket ontworpen door Price, die ook grafisch ontwerper is.

“Kicking Angels”, een EP met vier nummers van al het originele materiaal, is zijn meest recente release. De releases van Bill Price kregen positieve recensies, vooral in Europa. Zijn muziek is ook uitgezonden in Europa, naast de Amerikaanse onafhankelijke radio.

In 2010 begon Price zijn speelgebied uit te breiden buiten zijn geboorteland Indiana, door regionale shows te spelen in het middenwesten. Hij toerde 7 keer door het Amerikaanse noordwesten en speelde ook een paar shows in Canada. Hij treedt op in solo-, duo- en trio-formaten en met een volledige band voor zowel intieme huisconcerten als openluchtfestivals.

Release: 13 januari 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE