The Bamboos – Live at Hamer Hall with Melbourne Symphony Orchestra

Live opgenomen met het vijftigkoppige Melbourne Symphony Orchestra in de iconische Hamer Hall in 2021 tijdens een korte pauze tussen de lockdowns door, Melbourne Funk / Soul pioniers The Bamboos waren in staat om een ​​selectie van hun meest geliefde nummers op de meest ongelooflijke manier opnieuw uit te vinden.

Met arrangementen met dank aan Bamboos-trompettist Ross Irwin, legt het album niet alleen de touwtjes in handen van de opgenomen versies, maar brengt het breed in beeld de totale heruitvindingen die een nieuw gevonden drama en een filmisch tintje toevoegen aan nummers uit de meer dan twintig jaar durende carrière van de band.

Bamboos-gitarist en bandleider Lance Ferguson herinnert zich dat de show “echt aanvoelde als een once-in-a-lifetime ervaring. Melbournians waren net uit de eerste grote lockdown van de stad gekomen, het geschenk om weer livemuziek te zien en te spelen leek voor iedereen die aanwezig waren extra zwaar te wegen. Alle rauwe emotie in de zaal, samen met de ongelooflijke arrangementen van onze eigen Ross Irwin, stimuleerde de band en het publiek om deze shows live vast te leggen.”

Foto: Laura Manariti

Fans van de grote werken van symfonische soul zoals Marvin Gaye’s “What’s Going On” en de arrangementen van legendarische studiofiguren zoals David Axelrod, Isaac Hayes en Charles Stepney zullen hier veel vinden om van te genieten.

Kylie Auldist is al een van de grootste stemmen van de hedendaagse soulmuziek en schittert hier als nooit tevoren op recente nummers als “Power Without Greed” (van hun studioalbum Hard Up uit 2021) en op hun cover van London Grammar’s “Strong” tot vintage publieksfavorieten zoals “I Don’t Wanna Stop” en “Keep Me In Mind”. Tim Rogers is te gast en geniet van de extra ruimte in een versie van “I Got Burned”, terwijl Ferguson een van zijn beste gitaarsolo’s ooit levert.

Format: LP / CD / Digital
Release LP/Digital: 2 december 2022
Release CD: 3 februari 2023
Label: Pacific theatre / BMG
Genre: orchestral soul & funk

Turquoise LP verlrijgbaar incl. download card is hier te bestellen.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE