Paul Filipowicz – Pier 43

Vijftig jaar avonturen en 10 albums. Wat doet een bluesman vervolgens? Wat dacht je van “Old Time Superstition” met slide-gitaar en voodoo-drums? Wat dacht je van een beladen Howlin ‘Wolf-achtige shuffle genaamd “Angel Face?” Wat dacht je van een beetje oud en een beetje nieuw?

Vind dat allemaal en meer op het 11e album van Filipowicz, “Pier 43.” Een stemmig gitaarinstrumentaaltje genaamd “Pier 43”, dat teruggrijpt naar Filipowicz’ tijd als zakkensleper in de haven van Milwaukee in de vroege jaren zeventig. Een kijkje op het tijdloze geluid aan het water. Negen verse soulvolle bluesnummers en een Mississippi Hill Country-nummer genaamd “When I Get To Town”, dat genoeg is om je de hele nacht te laten boogieën en dansen, of in ieder geval tot de politie komt.

Maar wacht! Waarom gooi je er niet een paar nummers in met Pauls hardwerkende band uit een live radioshow uit 1979 met de enige echte Clyde Stubbelfield (James Brown) op drums en Fat Richard Drake op altsax? Dat krijg je nergens anders dan hier. “Pier 43” bewijst dat Blues met Soul springlevend is in de goede oude USA.

Muzikanten:
Paul Filipowicz: Lead vocals, lead guitar all tracks, slide guitar, track 1
Steve Lewis: Bass, tracks 1-9, maracas, track 1, backup vocals, tracks 1,2,6,8
Brian “Tito” Howard: Drums, tracks 1-9, backup vocals, tracks 1, 2, 8
“Big” Al Dorn: Harmonica, tracks 1, 3, 9, backup vocals, tracks 1, 8
Bonus tracks: WIBA Live Radio Concert 11/11/79
Paul Filipowicz: Lead guitar and vocals, tracks 10, 11
Clyde Stubbelfield: Drums, tracks 10, 11
“Fat” Richard Drake: Sax, tracks 10, 11
Gary Zappa: Bass, tracks 10, 11
Will “Smokey” Logg: Guitar, tracks 10, 11
John Chimes: Piano, tracks 10, 11

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE