Klone – Meanwhile

HET NIEUWE ALBUM VAN HET FRANSE ALT-METAL/ART-ROCK COLLECTIVE
KLONE WORDT UITGEBRACHT OP 10 FEBRUARI 2023 OP KSCOPE

Emotioneel en conceptueel, Klone heeft opnieuw een nieuwe sonische weg ingeslagen en verder gebouwd op hun kenmerkende uitgebreide geluid.

Sinds het opus Le Grand Voyage uit 2019 zijn de Franse art-rockers Klone over de hele wereld naar nieuwe hoogten gestegen, toert samen met Leprous en Pain of Salvation en blaast het festivalpubliek weg op Hellfest, Motocultor, Prog Power USA, Midsummer Prog en Cruise to the Edge. Terug met nieuw album Meanwhile keert de band terug met uitgestrekte texturen, enorme gitaarpartijen en prachtige melodieën om zowel progressieve metalfans als rockluisteraars tevreden te stellen.

Opgenomen in februari 2022 met producer Chris Edrich (TesseracT, Leprous, The Ocean Collective), vertelt Meanwhile de beste en slechtste aspecten van de mensheid. De spraakmakende en vaak meta-teksten van zanger Yann Ligner schetsen een beeld van gebeurtenissen die op hetzelfde moment maar op verschillende plaatsen plaatsvinden, terwijl hij mijmert over keuzes die tegen onze wil worden gemaakt en die de loop van onze gemeenschappelijke geschiedenis kunnen veranderen – wat resulteert in een aantal aangrijpende reflecties over de wereld van vandaag.

Eerste single, Within Reach, toont Klone’s kenmerkende mix van prachtige soundscapes, monsterlijke riffs en excentrieke maatsoorten, vermengd met herkenbare teksten. De band zegt: “Within Reach gaat over die gemiste kansen, die momenten die ons ontgaan, dichtbij het omslagpunt en zo vaak binnen bereik. Het nummer introduceert het album en zet de toon met een krachtige en directe opening. Met een scherp geluid , versterkt de massale productie van Chris Edrich een compositie vol opluchting en rechttoe rechtaan. Zowel zwaar als verfijnd, “Within Reach” condenseert de ingrediënten die de kleur van dit nieuwe album vormen.

Het opvallende artwork voor Meanwhile is gemaakt door Umut Recber, die experimenteerde met fotomanipulatietechnieken om een ​​opvallend beeld van een stormachtige lucht te creëren dat de muziek erin perfect weergeeft.

Klone’s meest beknopte, directe en sonisch geslaagde album tot nu toe, Meanwhile is een essentiële luisterbeurt. Het album wordt uitgebracht op 10 februari 2023 op CD / LP / limited edition zilverkleurige vinyl LP / limited edition clear vinyl LP / digitaal.

Tracklisting:
Within Reach [05:00]
Blink Of An Eye [05:22]
Bystander [05:05]
Scarcity [04:25]
Elusive [05:02]
Apnea [05:22]
The Unknown [04:55]
Night And Day [05:36]
Disobedience [05:44]
Meanwhile [06:48]

Muzikanten:
Yann Ligner : Vocals
Guillaume Bernard : Guitar
Aldrick Guadagnino : Guitar
Morgan Berthet: Drums
Enzo Alfano: Bass

Klone heeft al de nodige tourdata in Frankrijk staan, om te weten of zij in Nederland verschijnen moet je de website in de gaten houden.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE