Diane Blue All-Star Band – Live At The Fallout Shelter

DIANE BLUE uit Boston is een “multi-getalenteerde artiest die net zo goed thuis is in het uitvoeren van een bluesstandaard als in het loslaten van een woeste harmonica-solo.” (Bill Van Siclen, Providence Journal). Haar optredens zijn boeiend, charismatisch en oprecht, of ze nu frontvrouw is van haar eigen band van wereldklasse of zingt naast master Bluesman Ronnie Earl. Mevrouw Blue is het eerste vrouwelijke lid van Ronnie Earl and the Broadcasters, prominent aanwezig op de meest recente zes gevierde platen van de band, inclusief co-schrijvende credits. Als Diane niet optreedt met Ronnie Earl, leidt ze haar eigen all-star band van buitengewone muzikanten. Mevr. Blue is genomineerd voor de Blues Music Award 2020 voor Contemporary Blues Female Artist.

Diane’s reputatie als een sensationele entertainer heeft haar door de Verenigde Staten en tournees door Europa geleid waar het publiek zowel van haar traditionele als originele liedjes geniet. Ze is een meervoudig genomineerde en bekroonde artiest en nam deel aan de 2021 lnternational Blues Challenge in Memphis, Tennessee. Diane heeft het podium gedeeld met vele grootheden, waaronder Luther “Guitar Jr.” Johnson, lrma Thomas, Toni Lynn Washington en wijlen Big Jack Johnson uit Clarksdale, Mississippi, die Diane een ‘monster op de harp’ noemden.

Diane Blue’s meest recente solo-plaat, Live ot the Follout Shelter, werd uitgebracht op 26 november 2022. Het album, gecoproduceerd door Lorne Entress, bevat zeven originele nummers en twee covers, en met speciale gastgitarist Ronnie Earl. De opname werd live opgenomen in de Fallout Shelter in Norwood, MA, ondersteund door een all-star band, met Dave Limina op Hammond 83-orgel, Chris Vitarello op gitaar en Lorne Entress op drums.

“A sensational lead singer dripping with emotion …” – Gary Stoller, No Depression

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE