The Jordan – Nowhere Near The Sky

Middels een spannende reveal is inmiddels bekend dat voormalig Caro Emerald zangeres Caroline van der Leeuwterug is met een nieuw compleet eigen muzikaal project genaamd The Jordan. Inmiddels zijn er twee singles uit en 10 februari 2023 zal het eerste album verschijnen, genaamd ‘Nowhere Near The Sky’. Op het album brengt ze een even donkere als stijlvolle mix van triphop, folktronica en altpop, geproduceerd door David Kosten (Bat For Lashes, Falming Lips e.v.a.) waarmee ze haar verhaal verteld over het ontdekken van haar eigen identiteit en hoe het verleden achter zich te laten en een nieuwe stap in de toekomst te zetten.

©Josinematography

Nu dus de wijde wereld in trekkend als The Jordan, blijkt het meteen al succesvol. Zeker in Nederland waar single ‘Best Damn Day’ een airplay hit blijkt. Ook heeft Caroline The Jordan als live ervaring geintroduceerd met een door orkest begeleide performance bij Matthijs Gaat Door en een NPO Radio 2 sessie bij Jan-Willem Start Op! Daarnaast was ze al te gast bij o.a. Jinek (RTL4), Renze (RTL4), GIEL (Radio 2), Spijkers met Koppen (Radio 2), Met Het Oog Op Morgen (Radio 1) en verschenen er interviews in de Volkskrant en NRC.

Overigens zal The Jordan de release van ‘Nowhere Near The Sky’ opvolgen met een Europese headline tour (Brussel, Londen, Parijs, Berlijn, Amsterdam) in maart en is ze inmiddels bevestigd voor zowel Eurosonic als Noorderslag.

LIVE: 23 mrt – Amsterdam, Paradiso Grote Zaal

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE