Dyer Davis – Dog Bites Back

“Met ziel en zaligheid, vervaardigde de 23-jarige zanger/gitarist uit Florida, Dyer Davis’ zijn muziek en dynamische optredens en die voldoen volledig aan elk pijnlijk verlangen naar iets oprechts, origineels, briljants en opwindends. Voldoen aan de honger van de muziekliefhebbers met een koningsmaal. Met “Dog Bites Back” plant Dyer een stevige plek in tussen titanen. Hij overstijgt de norm, terwijl hij zijn afneemt voor diegene die hem voor gingen.”Victor Wainwright

Als kind wijdde de vader van Dyer Davis, ook een muzikant, hem in in de muziek van de jaren 60 en 70. De artiesten die hem het meest aanspraken waren de op blues gebaseerde rockers, vooral de vroege platen van Jeff Beck met Rod Stewart. Dit drong bij hem door als het belang van de blues als de belangrijkste basis van de muziek waar hij zich toe aangetrokken voelde.

Wat Dyer zeker onderscheidt van andere bluesrockers is zijn uitzonderlijke soulvolle stem, smaakvol gitaarspel en sterke schrijfvaardigheid. Davis is een natuurlijke artiest met het charisma en de kunstjes om elk publiek te vermaken, zowel solo als met zijn energieke trio.

Eind 2021 nam Dyers supporter, producer / engineer, Billy Chapin ( Don Henley , Sister Hazel ), contact op met de bekroonde producer van WildRoots Records, Stephen Dees, om te overwegen om met hen te coproduceren en te schrijven. Na een paar sessies was Dees helemaal om voor het talent en de innemende persoonlijkheid van Dyers. Zozeer zelfs dat Stephen Dyer uitnodigde om op te treden op de nieuwste WildRoots release “WildRoots Sessions Volume 2”. Dyer levert een verbluffende stem op het nummer “The Bad Seed”, een van de beste nummers van het album.

Nu een onderdeel van het WildRoots Records-team, bevat Dyers ‘debuutopname “Dog Bites Back” gasten; Grammy-genomineerde Victor Wainwright (toetsen), Billy Dean (drums), Stephen Dees (bas) en Patricia Ann Dees (saxofoon), met Billy Chapin (gitaar) en Dyers’ trio David Weatherspoon (drums) & Jacob Barone (bas) en speciale gasten Stan Lynch (The Heartbreakers – drums), Doug Woolverton (trompet) & Mark Earley (bari-sax).

“Dyer Davis begint het nieuwe jaar spetterend met Dog Bites Back, een zinderende set die blues, rock en soul mixt tot een van de meest opwindende nieuwe geluiden in alle drie de genres!” – Graham Clarke Blues Bytes

De reis van het eerste naar het laatste nummer op het album van Dyer is net zo belangrijk als de bestemming – geniet er helemaal van!” – Michael Limnios Blues Hall of Fame

Label: WildRoots Records, LLC
Release: 17 februari 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE