Joel Sarakula – Island Time

“Island Time” is het nieuwste album van Joel Sarakula en zijn eerste sinds zijn verhuizing naar de Canarische Eilanden op het hoogtepunt van de pandemie. Vanuit zijn huis in het VK accepteerde hij een uitnodiging om in november 2020 een speciaal concert te geven in het Alfredo Kraus Auditorium in Las Palmas, Gran Canaria, zonder te beseffen dat dit zijn leven zou veranderen.

“Island Time” is een verzameling liedjes over thema’s als het eilandleven, het stadsleven, eenzaamheid en romantische liefde en onze relatie met de natuur.

“Island Time” en de eerste single “Tragic”, die stilistisch softrock, soul, disco en reggae omvatten, is breed van opzet, maar uiteindelijk een samenhangende plaat, met de productie gericht op een kleine groep muzikanten met Phil Martin (Dawn Patrol, Martin & Garp) op drums en Xav Clarke op gitaar en bas. Voortbouwend op zijn eerdere platen “Love Club” en “Companionship”, breidt Sarakula zijn palet uit met een breder gebruik van synthesizers en drummachines en maakt stilistisch avontuurlijke keuzes zoals de AOR-samba van “Dinosaur” en het op reggae geïnspireerde titelnummer uit de jaren 70 “Island Time”, een eerbetoon aan ontsnapping en heruitvinding. Sarakula zingt “Val me niet lastig, ik ben op eilandtijd, val me niet nog een keer lastig.” Voor elke overwerkte en oververbonden stadsbewoner is dit pleidooi voor isolatie op een tropisch eiland een prachtige fantasie.

“Island Time” wordt uitgebracht op 20 januari 2023, waarbij Sarakula wat tropische zonneschijn brengt in de kille Europese winter in januari en februari met optredens die al zijn bevestigd in Nederland en Duitsland.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE