Mary Elizabeth Remington (+ Big Thief) – In Embudo

Met Adrianne Lenker en James Krivchenia van Big Thief als begeleidingsband, release 10 februari 2023

In een blokhut bij Moose Brook in Hardwick Massachusetts groeide Mary Elizabeth Remington op met haar ouders en broer. Ze was altijd een creatieve ziel, schilderde en maakte kunstwerken tijdens haar jeugd en studeerde uiteindelijk af aan MassArt.

Ze reisde naar boerderijen om de aarde te bewerken, naar afgravingen om steen te hakken, en naar de rivieren en oceanen om naar klei te graven, en vond een rijke betekenis en krachtige metafoor voor haar verhalen en liedjes.

Foto: Lindsay Leslie

In de zomer van 2013 bracht Mary een week door op het Kerrville Folk Festival en zong voor het eerst haar liedjes voor een publiek. Dit avontuur bracht haar op het idee om haar liedjes te delen. Toen haar vriendin Adrianne Lenker van Big Thief Mary hoorde zingen, stelde ze voor om samen een album te maken.

Dus nu heeft Mary haar debuutalbum met originele liedjes opgenomen met haar vrienden Adrianne en James Krivchenia (Big Thief) en Mat Davidson van Twain. In Embudo is gemaakt met volledige live takes op een 4-track in een klein huis aan de rand van de Rio Grande in Embudo, New Mexico, vandaar de titel van het album. Het is in wezen een veldopname met het geluid van regenwater en gelach tussen de vaak spirituele liedjes.

Albumcredits: Mary Remington (zang), Adrianne Lenker (akoestische gitaar, zang), Mat Davidson (steelgitaar, akoestische gitaar, elektrische bas, zang), James Krivchenia (percussie en engineer).

Tracklisting:
01 All Words
02 Dresser Hill
03 Mary Mary
04 Fire
05 Green Grass
06 Holdfast
07 Tuesday
08 Mother
09 Wind Wind
10 Water Song
11 Wooden Roads

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE