Scott Ellison – Zero-2-Sixty

Voor dit nieuwe album “Zero 2 Sixty” wilde Scott zaken wat uitkleden en een verblindend blues album af te leveren vergeleken met zijn nummer 1 album “There’s Something About the Night’, welke hij een jaar geleden uitgebracht. Over de keuze van 12 nummers, Scott’s verschroeiende gitaar, slide gitaar, basgitaar en soulvolle zang zorgen voor een krachtig een-tweetje! Van Chicago-ontmoet Texas-ontmoet Oklahoma shuffle en groove tot een hoogtepunt en tilt zijn Blues-Rock workout naar een hoogtepunt. Dit album checkt alle Blues-boxen en nog wat.

De plaat bevat zijn primaire begeleiding en begeleid door de band op sommige tracks met enkele zeer speciale gasten waaronder oude vrienden uit Tulsa. Ellison, wie samen met Michael Price alle 12 nummers schreef, waarvan 4 met Michael en Chris Campbell. Het was een eer en het voorrecht om met al mijn broeders te werken! Met een scala aan stijlen geweven in één samenhangend pakket, Zero-2-Sixty brengt Ellisons van verleden naar heden en vindt ze opnieuw uit als een gedurfde sjabloon voor de toekomst.

Track List:
01 SHE NEEDS A WHOLE LOTTA LOVIN / 2:17
02 THAT’S HOW I LOVE MY WOMAN / 5:10
03 ZERO-2-SIXTY / 3:57
04 I WOULDN’T TREAT A DOG / 3:41
05 YOU CAN’T BLAME A GUY FOR TRYIN / 3:52
06 BEFORE THE TEARDROPS FELL / 4:04
07 HARD HEADED WOMEN / 3:50
08 DIG A LITTLE DEEPER / 3:14
09 JENNI KAT / 3:51
10 ACHE IN MY HEART / 4:30
11 SOUL HARBOR / 3:50
12 YOU CAN’T HURT ME NO MO’ / 4:02

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE