Mockingbird Hill – Songs From The Small Room

Mockingbird Hill’s nieuwe 12-track album ‘Songs from the Small Room’ is een eclectische mix van rock, blues-, country- en rootsmuziek. Dit spannende studioproject wordt geleid door de Britse Singer-Songwriter, Andy Littlewood, en beschikt over een groot aantal gastmuzikanten zoals Andrius Linsdell, Giovanni Bruno, Bugsy Taylor, Andy Collins, Chet Barker, Dave Hunt en Pete Nelson. Hoogtepunten van het album zijn de radiovriendelijke opener in Americana-stijl, ‘Independence’, door de jaren 70 beïnvloede instrumentale rock, ‘Southern Freeway’, het outlaw country-lied ‘Heart of Blackness’ en de delta in veranda-stijl bluestrack ‘Words Unsaid’.

Het geluid van Mockingbird Hill put uit een breed scala aan muziekstijlen en invloeden, hun debuutalbum ‘One Horse Town’ werd uitgebracht in 2013 en kreeg al snel lovende kritieken en wereldwijde radio-uitzendingen. De albumtrack ‘Transition Man’ werd genomineerd voor het beste originele nummer op The 2013 British Blues Awards, en de single ‘Lady Sings the Blues’, met de soulvolle zang van Malaya, bereikte de nummer 1 plek in de Duitse popjazz-radiolijsten en versloeg Katie Melua en Jamie Cullum.

Andy Littlewood heeft liedjes geschreven voor een breed scala aan artiesten, waaronder Maxi Priest, Starship, Kathy Sledge, Eva Carboni, Darren Styles en Sun’dra, met releases via Universal, Warner, BMG, Edel Records en tal van andere labels. Hij is ook betrokken bij het componeren van muziek voor film en televisie; kredieten omvatten ‘NCIS New Orleans’ (Amerikaanse tv-serie), ‘Southern Fury’ (2017 film met Nicolas Cage), Riverdale’ (Netflix), ‘Diary of a Future President’ (Disney) en ‘Extortion’ (film uit 2017 met Danny Glover in de hoofdrol). In Songs from the Small Room keert Andy terug naar zijn eerste liefde het produceren van op rock en blues gebaseerde muziek.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE