Walk the Walk – Big World of Trouble

Over de Band:
Als een van de belangrijkste bands in de indrukwekkende bluesscene in Boston is Walk That Walk een fenomeen aan de oostkust, maar de wortels van het midwesten zitten diep. In 2022 verschijnt hun LP “You Good.?! Hit # 15 op Roots Music Reports Amerikaanse rankings. De voelbare en vurige optredens van de groep komen voort uit de vruchtbare klanken uit Detroit en Chicago, waar in de jaren vijftig de elektrische blues werd gesmeed. Walk That Walk diende als de New England touring band voor twee Rock’n’Roll Hall of Fame inductees – Bo Diddley en Johnnie Johnson, pianist in Chuck Berry’s legendarische combo. Ze hebben ook gespeeld met Carey Bell – Chicago blues-harmonica-ace. Ze verbeterden hun unieke, typerende geluid door op te treden in 800+ shows – en uitgebreid airplay op 500+ radiostations met hun titelloze debuutrelease, en latere studio-opnamen. Ze zijn voor velen een vaste waarde geweest op het gerenommeerde Boston Blues Festival samen met grootheden als Levon Helm, Gatemouth Brown, Eric Burdon, Son Seals en Big Jack Johnson. Hun optredens vinden plaats in de grotere zalen in New England, inclusief in het House of Blues, de beroemde Harper’s Ferry en Johnny D’s Uptown Lounge. Zoals frontman Poppa C opmerkt: “als je niet gepassioneerd en energiek bent als je optreedt, zullen de mensen naar de uitgangen gaan. Tegenwoordig is de enige reden dat mensen naar de uitgang van Walk That Walk-shows gaan, is omdat er geen plek meer ​​is.

Met Poppa C DeSnyder en eersteklas blues-harmonica-man Tim Gartland – ondersteund door de onweerstaanbare Walk That Walk-ritmesectie – is Big World of Trouble een nieuwe verzameling originele muziek die bruist van blues-en-roots-energie. Opgenomen in de ultramoderne Sugarhouse Soundworks-studio in Waitsfield VT, en Peerless Mastering in Boston, heeft Walk That Walk weer een opmerkelijke plaat geproduceerd die zeker het momentum zal voortzetten dat is opgebouwd door hun 2022 verscheen album “You Good.?!”

Track List:
1 Roof Got a Hole 4:56
2 Boogie Chillen 4:37
3 Big World of Trouble 4:38
4 Get Up Get Out 3:45
5 See Poppa C 4:58
6 Mississippi Jukin’ 4:48
7 You Can’t Stay Here 3:29
8 Still A Fool 3:38
9 Good Woman 3:15


All originals written and produced by Poppa C DeSnyder – except Big World of Trouble (van Gulden/DeSnyder), and Roof Got a Hole and Mississippi Jukin’ (Gartland/DeSnyder)

“Zeer mooie en goed geschreven liedjes. Een geslaagd album.” – Barn Owl Blues

“Ze hebben een onmiskenbare kwaliteit en een perfecte verbinding onderling. Heerlijke liedjes die communiceren met de luisteraar, goede vibes en positieve energie. Een sterk aanbevolen album.” – LA Hora Del Blues – Spain

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE