La Ratte – Astray

La Ratte is een driekoppige band gevormd als een goed passende misalliantie. Het begon met twee Nederlandse muzikanten, Harm van Essen en Jochem Jorrisen, met een punkattitude ten opzichte van muziek. Harm begon met het opnemen van demo’s die La Ratte een nieuwe richting opstuurden. Het nieuwe materiaal had een bassist nodig om de nummers live te spelen, en Nikolas Karolewicz uit Münster Duitsland werd gevraagd om zich bij de band aan te sluiten.

Foto: Jikke van Essen

Sinds eind 2021 is La Ratte gebaseerd op Harms eigenzinnige songwriting, rauwe zang en vurig gitaarspel, Jochems explosieve drumwerk en Nikolas’ gestage en old school basgroove. De combinatie nagelt een eigentijds bluesgeluid door een zompig aanstekelijk rootsalbum af te leveren.

Het nieuwe album, Astray, is in 7 dagen opgenomen in Studio De Krakeling, gebouwd in een voormalige psychiatrische inrichting. Elk van de elf nummers verkent een andere kant van American Roots-muziek, geïnspireerd door de energie van Texas Blues, de hypnotiserende Mississippi Hill Country-groove en de aanstekelijkheid van Louisiana Swamp Pop-klassiekers.

La Ratte levert een keihard album af met een frisse, moderne attitude die diep geworteld is in de Amerikaanse muziek.

Release: 24 februari 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE