Sebah – Speak With Your Heary

Speak With Your Heart is een album met pure goede vibes: een mix van soul en Caribische smaken, gecreëerd hoog in de bergen in Zuid-Frankrijk, opgenomen en gecomponeerd door Sebah en zijn vrienden op een idyllische locatie terwijl de rest van de wereld het moeilijk had met de Covid-epidemie.

Albumopener “L’homme dans le Mirroir” (De man in de spiegel), is het enige nummer op het album in Sebah’s moedertaal Frans, en is een lied van diepe introspectie en zelfanalyse dat reggae combineert met een RnB / hiphop stijl.

Het album gaat verder met “Take It Slow”, een liefdeslied over de muze en partner waarmee Sebah zijn leven deelt, en een uitdrukking van zijn liefde voor haar, net als “Without You”.

Zowel “She Keeps Her Eyes Dry” als “Mama Said” zijn eerbetoon aan zijn geliefde moeder, een constante bron van inspiratie en steun. Ze was de dochter van een Afro-Caribische soldaat uit de koloniën die zijn leven gaf voor zijn land, en ze voedde Sebah en zijn broers op na de tragische dood van hun vader.

“Do Your Best” moedigt mensen aan om hun beste kant te laten zien, zelfs wanneer de wereld om hen heen verward en negatief lijkt. Terwijl “A Letter” een afrobeatboodschap is van pacifistische rebellie vol hoop, een stroom van bewustzijn over een jazzy groove.

“Purity and Holiness” is een aanstekelijke en ontroerende melodie, geschreven bij de geboorte van Sebah’s nichtje, met zijn wensen voor de ideale wereld waarin hij hoopt dat ze zal opgroeien. “Generous Man” is een ongecompliceerd nummer dat gospel en pop combineert en schetst wie Sebah wil als een man zijn.

“Only Actions Count” is een groovy mix van old en new school vibes met daarin het George Benson-achtige gitaarspel van de Franse gitaarvirtuoos Steve Laffont. Het nummer is een oproep tot actie en nodigt ons uit om de hele weg door te gaan.

“I’m not Looking Back” grijpt terug naar Sebah’s reggae-roots en spreekt over het idyllische bergscenario waar het album is opgenomen, het kan worden beschouwd als een soort brug tussen Sebah’s vorige album en dit album.

“Good Morning Sun” spreekt van een terugkeer naar het essentiële, in een poging om de simpele geneugten die het leven ons biedt opnieuw te leren als je voorbij alle dagelijkse rommel kunt kijken die ons blind kan maken voor wat er echt toe doet.

De 13 opbeurende nummers van Speak With Your Heart zijn tegelijkertijd bewust en diep, en bieden een boodschap van positiviteit en vertrouwen waarvan Sebah hoopt dat ze de wereld kunnen inspireren.

Release: 17 februari 2023
Genre: Caribbean Soul

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE