Lowland Brothers – Lowland Brothers

In Amerika is er een weg die op geen enkele kaart te vinden is. Het doorkruist plaatsen zonder grenzen die blues, country, soul, folk, gospel en rock’n’roll worden genoemd. Het is een grenzeloze en eeuwige weg die we ook wel Americana noemen. Nico Duportal deed het een tijdje geleden al en vandaag gaat hij door. Op hetzelfde pad maar naar een nieuwe bestemming, een meer persoonlijke, door liedjes te schrijven.

Deze nieuwe richting wordt prachtig bevestigd door Lowland Brothers, herenigd door vriendschap en de liefde voor de soulmuziek uit de jaren zestig en warme klankproducties. Er zit geen verborgen betekenis achter hun naam, ze spelen hun muziek hogerop, dichter bij de hemel, tussen soul, country en rock’n’roll. Er is een intieme alchemie tussen deze vijf broers van andere moeders, en je kunt hun referenties horen en hun vermogen om verder te gaan, met echo’s van Roy Orbison, Curtis Mayfield, Creedence Clearwater Revival en Dan Auerbach, zonder enige imitatie. Deze alchemie laat je voeten stampen en je wilt hogerop.

Lowland Brothers hebben met succes gespeeld op grote internationale festivals zoals Moulin Blues in 2022.

Release: 17 Februari 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE