Walter Parks & The Unlawful Assembly – Shoulder It

Ik beschouw spirituals als een gemeenschappelijke noemer – een onmiskenbare sonische lijm die is ontstaan ​​uit de banden van de slavernij, die ons nu allemaal samenbindt voor het algemeen welzijn, zoals opnieuw bedacht door mijn nieuwe avontuur met The Unlawful Assembly met medewerker/drummer/producer Steven Williams, Ada Dyer op zang, Paul Frazier op bas, Michael Bellar op orgel en Andrae Murchison op trombone.

De historische muziek die ik voor dit project heb uitgekozen om te eren, wordt al jaren met weinig variatie gespeeld. En omdat deze nummers elke luisteraar, al was het maar voor even, herinneren aan de belofte van persoonlijke eerlijkheid en waarheid, heb ik geprobeerd om objectief nieuwe versies te maken die mijn eigen aandacht zouden trekken als ik ze voor het eerst zou horen. Dat gezegd hebbende, was ik niet tevreden om de enige maat te zijn, want er zijn geen versies opgenomen die niet eerst auditie hebben doorstaan ​​​​door veel old-school country-church in het hele Amerikaanse zuiden. Deze opname bevat ook twee originelen – beide geïnspireerd door spirituals en hun achtergrondverhalen. Georgia Rice is gebaseerd op een volksverhaal uit het Okefinokee-moeras. Shoulder It, mijn co-write met Stan Lynch, originele drummer van Tom Petty en The Heartbreakers, behandelt een kernobstakel voor maatschappelijke vooruitgang – het handige perspectief dat de uitdagingen van een bepaalde cultuur, demografie of ras alleen zijn eigen zijn om te overwinnen. – Walter Parks

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE