Ally Venable – Real Gone

De Texaanse blues/rockgitarist, zangeres en songwriter Ally Venable heeft haar vurige aanwezigheid over de hele wereld bekend gemaakt sinds de release van haar debuutalbum op 16-jarige leeftijd. Zij komt nu haar vijfde solo-inspanning Real Gone! op Ruf Records met de release op 10 maart 2023, Venable is volwassen geworden.

Op 23-jarige leeftijd is Venable al een belangrijke artiest in de wereld van de rootsmuziek. Haar naam is met elk nieuw album en elk energiek optreden in aanzien gegroeid. Ze is een absoluut gitarist die weet waar zij de mosterd haalt, een indrukwekkende zangeres en een songwriter met de kracht om bluesmuziek te maken die hedendaagse fans aanspreekt. De nieuwe plaat, geproduceerd door Grammy-winnaar Tom Hambridge (Buddy Guy, Susan Tedeschi), bevat gastoptredens van Joe Bonamassa en levende legende Buddy Guy.

Venable is die zeldzame muzikant die haar old-school invloeden zoals Guy en Stevie Ray Vaughan kan gebruiken en muziek kan maken die hun geest naar de luisteraars van vandaag brengt. Samen met Isaac Pulido (drums) EJ Bedford (bas) geeft ze het publiek een vermakelijke show boordevol muzikale kracht en herkenbare liedjes over leven, groeien en evolueren. Op de vraag waar haar liedjes vandaan komen, antwoordde Ally: “Ik probeer te schrijven over wat er in mijn leven gebeurt, of probeer te schrijven over iets waarvan ik weet dat anderen zich ermee kunnen identificeren. We maken allemaal dingen mee en het is oké om gevoelens te hebben over iets dat gaande is in je leven.”

De eerste single van Real Gone! is ‘Texas Louisiana’, een knetterend duet met de enige echte Buddy Guy. Ally en Buddy vormen samen een absoluut dreamteam, waarbij ze hun gitaren en stemmen met elkaar verweven tot één zonder identiteit of impact te verliezen. Het titelnummer “Real Gone” is een regelrechte, body-moving rocker die ook een single zal worden. Venable schreeuwt door de microfoon als een ster terwijl haar gitaar gromt en zingt.

Op de soulvolle ballad “Next Time I See You” verschuift Ally haar zang en laat ze elke dynamische graad van haar indrukwekkende bereik zien. Haar gitaarwerk hier is even lyrisch als emotioneel, en toont een gave voor frasering die maar weinig spelers ooit bereiken. De schurende slow jam “Blues Is My Best Friend” legt de ups en downs van de gitaarlevensstijl in niet mis te verstane bewoordingen uit en bevat enkele van Venable’s meest intense spel en zang op de hele set. Ally’s diepe, cliche-vrije authenticiteit is de rode draad die door elk nummer op Real Gone! loopt. Ze spreekt haar mening uit zonder aarzeling of verontschuldiging, en verandert elk nummer in een eerlijke verklaring van doel.

In 2022 riep Guitar World Magazine Ally uit tot een van de Top 15 ‘Young Guns’ Making the Gibson Les Paul Cool Again en ze ontving ook de Road Warrior Award van de Independent Blues Music Awards. Ze trad op als artiest op de Experience Hendrix Show in Austin, TX en trad op naast Kenny Wayne Shepherd, Zack Wilde, Eric Johnson, Dweezil Zappa en andere beroemdheden.

Met Texas Honey uit 2019 en Heart of Fire uit 2021 stond Venable bovenaan de Billboard-hitlijsten. Vroege releases No Glass Shoes (2016) en Puppet Show (2018) creëerden haar fanbase, werden op de radio in kaart gebracht en wonnen verschillende East Texas Music Awards. Venable’s veelgeprezen optredens op de Europese Blues Caravan-tour van Ruf Records brachten haar internationale erkenning. Ze toerde door de VS met Buddy Guy en Kenny Wayne Shepherd en door Canada met Colin James.

Dit jaar zal Ally voor Buddy Guy openen tijdens zijn afscheidstournee, en in Europa opnieuw rocken tijdens de Blues Caravan Tour en zal zij haar eigen headline-shows doen in binnen- en buitenland. Ze is snel beroemd geworden, maar straalt de sfeer uit van iemand die van haar leven houdt en het allemaal goed vindt.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE