Ana Popovic – Power

De internationaal vermaarde gitariste Ana Popovic heeft haar carrière gebouwd op het definiëren en beschrijven, in haar eigen woorden, van de essentie van Amerikaanse muziek, waarbij ze tegelijkertijd grenzen verlegt, genres ombuigt en haar muziek en zichzelf opnieuw uitvindt met elke nieuwe plaat. Het is niet verrassend dat ze een groot aantal opmerkelijke onderscheidingen en prestaties kan claimen uit de hoogste kringen van de muziekindustrie. Ze heeft laten zien dat ze haar gitaargedreven, eclectische muziekstijl de afgelopen 25 jaar wil vieren door consistent te touren, prijzen en erkenning te vergaren. Tijdens dit proces is ze naar voren gekomen als een van de meest doordachte, dynamische en toegewijde artiesten in de moderne songwriting en gitaargeluid.

Ana’s nieuwe album, Power, brengt die dynamiek naar voren en maakt van deze reeks nummers een krachtig en persoonlijk verhaal over overleven door vastberadenheid en vasthoudendheid. Ze kwamen voort uit een beslist lastige reeks omstandigheden die Ana’s toewijding aan het maken van muziek en haar doorzettingsvermogen op de proef stelden.

“Power”symboliseert eenheid. Albumhoes: hand in hand, zwart en wit, dat is wat deze wereld nodig heeft. Het is de kracht, en het is de kracht die deze wereld vooruit zal brengen, zoveel opmerkelijke muziek vandaag, ideeën en hervormingen. En inderdaad, niet deze plaat. Dit verhaal gaat over vriendschap en jezelf omarmen met alles wat het leven je te bieden heeft.

“Haar ‘Strat-driven’ bluesvariaties variëren van SRV-stijl throwdowns met een hoog octaangehalte tot elektrische slide-en-wah-uitstapjes tot door Ronnie Earl geïnspireerde jazziness en akoestische Delta-stomps”. – Guitar Player Magazine

“De vurige techniek van Ana Popovic op haar Fender Stratocaster heeft haar een indrukwekkende bijnaam opgeleverd: ‘The Serbian Scorcher’.” – NPR

“Bluesvrouw Ana Popovic is een badass. In de door mannen gedomineerde wereld van de blues blijft de Servische geboren en getogen Ana Popovic haar moed en macht bewijzen met geweldige gitaarescapades en goed gemaakte songwriting” – Fender.com

Release: 5 mei 2023
Label: ArtisteXclusiv Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE