Danny Liston – Everybody

St. Louis singer/songwriter en gitarist Danny Liston, ooit lid van Mama’s Pride, die samenwerkte met Lynyrd Skynyrd en Wet Willie in het Southern rockcircuit en tekende uiteindelijk bij Atlantic Records voor het uitbrengen van verschillende albums, zingt nu over zijn geloof en herstel van hoop. De muziekbusiness is gevuld met de verhalen van bands die het bijna hebben gehaald. Er zijn ook verhalen van zelfvernietiging met reguliere artiesten die op weg zijn naar een vroeg graf, aangewakkerd door drugs en drank. Liston put uit die verhalen en zijn eigen persoonlijke ervaring om liederen van genezing en vergeving te maken als een missie om mensen op te beuren in deze moeilijke tijden.

Zijn nieuwe album, Everybody, is een verzameling van tien nummers met origineel materiaal in de stijl die hem gepakt heeft, “Almost Famous” dat meer diepgang beoogt dan de puur goede tijdenmuziek uit de jaren 70 en 80.
Liston wordt vergezeld door de ritmesectie van Davy Smith op bas en drummer Steve Potts en Will McFarlane op gitaar. Mark Narmore en Rick Steff nemen samen met Cory de belangrijkste keyboardsfases voor hun rekening, Edwards, Bob Lohr en Michael O’Hara voegen extra accenten toe. De blazerssectie van Alan Branstetter op trompet, Brad Guin en Buddy Leach (George Thorogood) op saxofoons geven de tracks extra power samen met speciale gastzangeres Bekka Bramlett. De opname wordt geproduceerd door zijn oude medewerker en vriend, Jim Gaines, om een ​​album af te leveren dat aanvoelt als een echt familie aangelegenheid.

Het album opent met het titelnummer “Everybody”, een beetje zoete soul uit de jaren 70 met een opbeurend gevoel. boodschap over hoop en bevrijding. “Didn’t Find My Blues”, rolt uit als een moerassige Muscle Shoals doordrenkt boekdeel van de reis van een man om de geheime bron van de magische kracht van muziek te ontdekken. Liston biedt wijs advies met de ballad “Real Man”, de briljante vocale uitvoering is een les van nederigheid en liefde met open mond, ondersteund door een arrangement met gospelsmaak. “Old Friends” neemt een zoete sentimentele reis naar de geluiden van de kust van Jersey, en herinneringen aan goede tijden. “Love Everyday” heeft een soepele R&B-groove met de simpele boodschap van hoe je in vrede en harmonie kunt leven als je er je missie van maakt om je hart voor de wereld te openen. De hymne van de redding van Honky Tonk “Goodbye Jack Daniels”, vindt Liston terwijl hij zijn zonden opbiecht op het altaar van rock-‘n-roll.

De zangerige soulballad ‘Right As Rain’ laat hem zijn liefde vergelijken met de archetypen van het zuidelijk landschap waar hij dol op is, afgesloten met een zwevende gitaarsolo. Het complexe rockende verhaal “Scandal” werkt een verward web van leugens in een verzengende liefdesdriehoek. Liston zingt de lof van zijn eerste
love (de elektrische gitaar) op het vrolijke ‘Made To Rock N Roll’ en legt vervolgens zijn geloofsbelijdenis af tijdens de langzaam brandende albumafsluiter “A Change Has Come”. Danny Liston is een overlevende van wonden zowel verraderlijk als zelf toegebracht, die misschien als een van de velen van de rock was geëindigd
slachtoffers, ware het niet dat geloof en familie een muzikale kracht hem ten goede waren geworden. – Rick J Bowen

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE