Jeff Pitchell – Playin’ With My Friends

Voor zijn negende album besloot Pitchell om langdurige relaties en samenwerkingen te vieren en te presenteren met 13 nieuwe nummers van rockin’ blues en soul. Playin’ With My Friends bevat duetten en gastrollen van Duane Betts, Charles Neville, Claudette King, J. Geils, Rick Derringer, Christine Ohlman en Tyrone Vaughan.

Pitchell opent het album met zijn eigen compositie “An Eye For An Eye” die John Mayall opnam voor zijn album uit 2009, Tough, dat een prijs won op The International Songwriting Contest. “Prisoner Of Love”, een geliefd nummer van het album American Girl uit 2015, werd geproduceerd door J. Geils en bevat het gespierde gitaarwerk van de overleden grote bandleider. Een andere niet meer onder ons legende, saxofonist Charles Neville, droeg bij aan een mooie cover van “So Into You” van The Atlanta Rhythm Section. Pitchells eigen ‘Your Magic Eyes’ klinkt als een samenwerking van Gregg Allman en Stevie Ray Vaughan, gevonden in een geheime kluis in de blueshemel. Tyrone Vaughan (zoon van Jimmie en neef van Stevie Ray), telg van de Texas Blues, voegt zich bij Pitchell op de zware rhumba “Out In The Cold”, die licks ruilt op het Magic Sam-intermezzo. Zoon van het zuiden, Duane Betts, scheurt op de brandende roadhouse-boogie ‘All Night Long’. Derringer en Pitchell beklagen zich over het leven van een werkende muzikant, handelende barden en populaire leads op “Unsung Hero Of The Blues”, dat voor het eerst verscheen op zijn album One Day Away uit 1999.

Lucky Peterson’s “Not Guilty” is gearomatiseerd met Latijns-Amerikaanse rockkruiden en de jaren 90 grunge-rockinvloed is voelbaar op het heavy-duty nummer “Blinded By Desire”. Het titelnummer van zijn album uit 1997, Fat Cigars, zette Pitchell op de kaart en markeerde het begin van een mooie carrière. Sommigen noemen het een sleur, anderen noemen het een groove, de “Beehive Queen” Christine Ohlman sluit zich aan bij Pitchell om te vieren dat ze keer op keer doet wat je graag doet “I Like The Rut”. Blueskoningin Claudette King neemt de leiding bij een vrolijke live-opname van Roberts Cray’s swingende ‘Playing With My Friends’. Pitchell spant zich nog één keer in voor de albumafsluiter “I Wouldn’t Treat A Dog”, diep gravend in de Bobby “Blue” Bland-klassieker. Elk nummer op Playin’ With My Friends speelt als een bonustrack om een ​​unieke bloemlezing te creëren. – Rick J Bowen

Release: 20 februari 2023
Label: Deguello Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE