PD Martin – Soulbeat Incarnate

Herfst 2019. PD Martin (aka Piet Vercauteren) trekt samen met Rien Gees en Joris Holderbeke de wereld in als een rechttoe rechtaan blues trio. Maar de klassieke twaalf maten blijken niet genoeg en al snel verlaten ze het vertrouwde pad. Elke song, elke show wordt een verkenningstocht, daar waar de grens tussen vurige blues en dampende funk vervaagt. Het drasland waar hun hartslag één wordt met het oerritme van de almachtige Soulbeat. Met de inspiratiekleppen wagenwijd open, laat PD zich verleiden tot diep graven en fel spiegelen. Ook de lyrics spreken voor zich.

In dit project vindt Piet Vercauteren – na lang rondtrekken met verscheidene bands –zijn ware muzikale honk. De studio lonkt, de tijd toont zich rijp om het relaas van deze intense en opwindende reis vast te leggen. Ergens onderweg wordt JB Biesmans (Travellin’ Blue Kings) opgepikt als producer.

“Soulbeat Incarnate” is een diverse verzameling van elf originele nummers. Van de rauwe blues van “Artificial State of Misery” , doorheen de funky hooks van “Come to Bed” , tot de verlokkend dansbare groove van “Strip It Down” zuigt dit album je mee van begin tot einde.

In de laatste kilometers van 2022 vervolledigt Hein Mandos de line-up. Als vierde lid van de live band zal hij de toetsenpartijen die het album verrijken voor zijn rekening nemen.

De Muzikanten:
PD Martin: guitar, vocals, songwriting
Joris Holderbeke: bass
Rien Gees: drums
Hein Mandos: keys

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE