Big Shoes – Fresh Tracks

Big Shoes is een Amerikaanse Roots Supergroep uit Nashville, TN, die traditionele muziek opneemt met invloeden van B.B. King en Ray Charles samen met de smaken van The Allman Brothers’ Band, Bonnie Raitt en de Neville Brothers met originele en coversongs. Big Shoes werd oorspronkelijk gevormd als een “eerbetoonproject” om de oude muziek van de iconische band Little Feat opnieuw te creĆ«ren. Het werd al vroeg duidelijk dat er een aantal zeer goede schrijvers in Big Shoes zaten en zo begon een leuke en indrukwekkende reis die culmineerde in de release van hun debuutalbum, Shoes Blues (2015), en meest recentelijk de veelgeprezen Step On It! album, uitgebracht in 2018.

Big Shoes-leden hebben gespeeld en opgenomen met: Bonnie Raitt, Van Morrison, Delbert McClinton, Taj Mahal, Etta James, Bobby “Blue” Bland en vele andere grote artiesten. Toetsenist Mark T. Jordan was een bandlid op het klassieke album “Tupelo Honey” van Van Morrison, Bonnie Raitt’s “Road Tested” live-cd en op andere albums die alleen kunnen worden geclassificeerd als “muziek”. geschiedenis.” Gitarist Will McFarlane heeft bijgedragen aan albums van Levon Helm, Joss Stone, Bonnie
Raitt en Bobby “Blue” Bland. Will woont in Muscle Shoals, AL en er is constant vraag naar de ritmesectie van Muscle Shoals, ook bekend als “The Swampers.” De zanger van Big Shoes, Rick Huckaby, is wel een “veelgevraagde” sessiezangeres op Nashville’s Music Row nadat hij bij de Warner Brothers was geweest. De geloofsbrieven gaan maar door voor de leden van Big Shoes. Hoe verbazingwekkend de individuele talenten ook zijn, dit is echt een geval waarin de som der delen gelijk is groter dan het geheel.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE