Sister Lucille – Tell The World

Het hardwerkende kwartet uit het zuidwesten van Missouri, Sister Lucille, heeft hun tweedejaars album uitgebracht, Tell The World. De tien nieuwe nummers zijn diep geïnspireerd door de muzikale erfenis van blues, roots en soul die uit de regio Memphis vloeien. De groep geeft een eigen draai aan het geluid, invloeden van funk en jamband toevoegen aan een genre dat ze graag ‘Memphunk’ noemen. Het album concentreerde zich op de keelachtige alt van leadzangeres, de sensationele Kimberly Dill met haar partner in crime, Jamie Holdren, op gitaar en zang, die het merendeel van de nummers schreef of mede-schreef. De strakke ritmesectie van Kevin Lyons op drums & percussie en Reed Smith Herron op bas worden aangevuld met gasten Chris Stephenson en Al Gamble op toetsen, Peter Climie op sax, Will Paladino op trompet en Freedman Steorts op trombone met backing vocals van Reba Russell. De zelfverklaarde ‘Blue Eyed Bitches’, Dawn Hopkins en Reba Russell, namen tevens op, waren de engineers en coproducers van het album in de High / Low Studios in Memphis op het door vrouwen beheerde label Blue Heart Records, die de kracht en power laten zien van wat doelgerichte vrouwen kunnen doen.

Het openingsnummer, “Tell The World”, is een verklaring gevuld met uitbundigheid die laat springen en dansen van vreugde van voor het eerst verliefd worden. De drijvende vier-op-de-vloer-rocker is gekleurd met smakelijke stotende hoorn met wah-wah effect van Holdren, waardoor het de titeltrackstatus waardig is. In het zwoele “Everytime I Leave,’ drukt Dill haar wroeging uit en Holdren echoot haar toon met kreunende gitaar. Holdren stapt vervolgens naar de microfoon om ‘Breakin’ My Heart’ te leiden, een knallend nummer met een funky groove en pronkt met zijn frisse tenor en pittige leads die een vleugje Santana in zich hebben. Reba Russel leende de groep haar nummer “Why Not You” en sluit zich aan bij Dill voor een Hill Country-duet met slide-gitaar girl power anthem. Dill stapt voor de liefde in de rol van de beroemdste gitaar ter wereld, een eerbetoon aan de King of the Blues; “My Name Is Lucille”, een dramatische vertelling van hoe B.B.’s zwarte Gibson ES-330 gitaar die naam kreeg en werd de handtekening van zijn unieke stijl en geluid.

“Montezuma Red” werd in 1941 gecreëerd als een heldere, levendige rode lippenstift, perfect afgestemd op de rode biezen en punthaken op militaire damesuniformen. Dill & Holdren schreven een zinderend nummer, een begroeting van de overwinning, optimisme en empowerment gesymboliseerd door Victory rode lippen. Holdren gooit er maffe gitaarlicks tegen aan terwijl Dill een vinnige berisping uitdeelt aan de glibberig personage in “Devil In A Red Suit”, en je voelt de westenwind die over de grote vlakten op het land waait in “Ready For The Times To Get Better”, voor het eerst opgenomen door Crystal Gayle in 1976. Dille bereidt de saus voor en verkondigt: “Ik ben geen eenmansvrouw, ik heb veel liefde nodig in het pittige” My New Lovers.” Het volledige ensemble is aan zet in de brutale cover van de Chess Records-soulklassieker uit 1964 “Soulful Dress”, een levendig dansvloernummer dat je uit je stoel zal tillen! – Rick J Bowen

Muzikanten:
Kimberly Dill – Lead Vocals
Jamie Holdren – Guitar & Vocals
Kevin Lyons – Drums & Percussion
Reed Herron – Bass

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE