Laurie Jones – Dark Horse

Als het leven ruig wordt, gaat singer-songwriter Laurie Jones er met haar muziek op uit. Leunend op levenservaringen door liedjes te maken, is een natuurlijke oplossing voor Jones, die haar nieuwste, volledige studioalbum “Dark Horse” heeft uitgebracht.

“Dark Horse” is een 9-tracker die de indrukwekkende verhalen van Jones laat zien. “Het is mijn versie van een conceptalbum waarin persoonlijke onderwerpen, zoals geloof, zelfacceptatie, strijd tegen verslavingen en geestelijke gezondheid, in de boodschap worden verwerkt. Het leven kan rommelig worden, dus het gaat uiteindelijk om vrede te sluiten met al die rommeligheid en en bij vergeving uit te komen”, zegt Jones, “niet alleen anderen kunnen vergeven, maar vooral jezelf”. Met een geschiedenis van slimme en brutale teksten, schetst “Dark Horse” een levendig muzikaal landschap voor al het bovenstaande.

De plaat begint met “That Summer”, een aanstekelijk en nostalgisch nummer dat tijdloos lijkt met zijn stuwende ritmes, heldere harmonieën en leadgitaar. Dit zet de toon voor de rest van het album en nodigt de luisteraar uit in wat biecht en heilig aanvoelt. Vervolgens heeft “Light Side”, een regelrechte rocker, een krachtige energie, met gruizige gitaarriffs en een aanstekelijk refrein dat aanvoelt als een moedig tienerlied. Het nummer “Dazed” neemt echter een zachte en soepele benadering aan met zijn akoestische openingsgitaar en uniek drumtempo, waardoor er ruimte overblijft voor Laurie’s kenmerkende en emotionele zang. “Dazed” is ook het enige nummer op “Dark Horse” dat is geschreven door Torin Jones, die ook de zoon van Laurie is.

Later op album presenteert “Good Man”, de kortste track, een reflectieve en melancholische benadering. Geproduceerd met een duidelijk beeld in gedachten, het is een soort waarschuwing. Geschreven vanuit het perspectief van de antagonist “de waarheid kan je pijn doen, en ik ook”, is “Good Man” een voorzichtig verhaal. Dit leidt perfect naar “No Hell”, dat een krachtige gospel-achtige zang biedt met de melodieuze hook van snaren en vlammende gitaren terwijl Jones met overtuiging en zekerheid “ain’t no hell like a hurt woman” zegt. Later, en om het album definitief af te sluiten, is het nummer “Letting Go”, de zuiverende en emotionele finale die Jones “klaar maakt om de duik te nemen” en duidelijk bereid is te vergeven en verder te gaan.

“Dark Horse” is een louterend product dat voortkwam uit de turbulentie van de pandemie en het onvermogen om optredens te geven en te reizen. Jones werd gedwongen om gas terug te nemen en haar eigen leven te observeren gedurende een ongekende tijd. Wakker worden in de vroege ochtenduren en worstelen met slapeloosheid, vond ze uitstel met een gitaar. “Ik werd herinnerd aan de beste therapie”, namelijk muziek. Geïnspireerd door onder meer Tom Petty, Sheryl Crow en Rolling Stones, creëert Jones een geheel eigen geluid. “Dark Horse”, opgenomen in de Halo Studio in Maine, VS, is het eerste album van Jones in samenwerking met producers Darren Elder, Mehuman Ernst en engineer Kevin Billingslea. Vanwege de pandemie was het nodig om te vertrouwen op een teamaanpak om het project tot een goed einde te brengen. In navolging van het album zelf vereiste de plaat geduld, vertrouwen en het vermogen om los te laten. Deze elementen hebben ongetwijfeld geresulteerd in een zoete en uitdagende terugkeer voor Laurie Jones, die een dappere en bitterzoete “Dark Horse” heeft afgeleverd.

Release: 10 maart 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE