Skylar Rogers – Among The Insanity

“Ik vond het geweldig om met Terry Wilson aan dit project te werken! Als schrijfpartner is hij de beste en zijn kennis als producent bracht dit project waar ik het wilde hebben. Ik ben erg trots om dit uit te brengen op Blue Heart Records en hoop dat de luisteraar zich verbonden voelt met de emoties die in deze nummers werden gestopt toen ik het in een meer bluesrock richting bracht. Bedankt aan iedereen die me heeft gesteund tijdens alle ‘waanzin’!” – Skylar Rogers

Voor haar derde album, Among The Insanity, maakte vuurspuwende zangeres Skylar Rogers grote stappen om haar spel op te voeren. Na het overwinnen van verschillende persoonlijke uitdagingen in de nasleep van de pandemie, Rogers werkte samen met de veelgeprezen producer en songwriter Terry Wilson, die een team van A-lijst studiospelers waaronder Bennett Salvay, Billy Watts, Brannen Temple, Teresa James, Snuffy Walden en Darrell Leonard om een ​​dozijn nieuwe nummers op te nemen waarmee ze zich kan meten aan een scala aan rockende blues-, roots- en soulmelodieën.

De eerste van elf nummers die Rogers en Wilson samen hebben geschreven, “Love In The Left Lane”, is een spetterend R&B deuntje met een zware beat die haar vrouwelijke kracht uitstraalt. Het titelnummer ‘Among The Insanity’, heeft een voorwaarts bewegende puls met vleugjes reggae en scherp leadgitaarwerk dat ondersteunt haar treurige zang waarin de nasleep van een verbroken relatie wordt beschreven. Het tedere gedicht ‘One Last Kiss’ is ingesteld op een gemakkelijke swing en prachtige harmonieën die ons beschermen tegen het verdriet van de teksten. Je kunt de vonken horen knetteren en de hitte voelen terwijl Rogers zichzelf opzweept op het broeierige en zompige ‘Ride That Lightning’, en schudt dan haar verleden van zich af met het pittige “Blame It On Rock & Roll.”

Het op piano leunende ‘When It’s Broken’ is een scherp onderzoek van zaken van het hart. Rogers brengt zoals het hoort op tijd de goede honky-tonk rocker “Step It Up,” en de stampende “Both Sides Of The Tale’, staat vol met waardevolle levenslessen. Rogers smeekt de hoofdrolspeler van een complexe liefdesdriehoek op het dramatische en jazzy ‘Between Friends’ en echoden haar woorden door de
eenzame trompettonen van Darrell Leonard. Ze predikt de blues aan haar zussen op de hobbelende shuffle “Femininity”, en zingt de lof over haar gelukkige plek en de verjonging ervan, te vinden met het zand tussen je tenen daar beneden bij “The Water.” De uitgebreide ballad, ‘Excuses Not Accepted’, sluit de set af met Rogers die een eed van vastberadenheid uitspreekt om niet geminimaliseerd te worden en om op te komen voor de eigen waarheid. Dat zijn gigantische stappen op het pad tot zelfactualisatie.

Elke artiest navigeert op een persoonlijke reis om zijn opus te voltooien, maar voor Skylar Rogers ‘Among The Insanity’ moet aanzienlijke obstakels hebben opgeleverd waarvoor een sprong in het diepe nodig was om te overwinnen. Doorzettingsvermogen zegevierde om zo een ​​uitstekend derde album te creëren. – Rick J Bowen

Release: 17maart 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE