Doug Collins & The Receptionists – Too Late At Night

Doug Collins, geboren in Iowa en bekend als de best geklede songwriter van Minneapolis, wordt door Southern “een van de meest briljante songwriters die in bijna twee decennia uit de Twin Cities is voortgekomen” genoemd. Als geboren showman weeft hij wrange humor met soulvolle zang en emotioneel krachtige liedjes. Zijn hooky mix van Beatles-achtige pop en klassieke country komt naar voren in zijn energieke shows, zowel solo als met zijn topband The Receptionists. Zijn laatste 2 cd’s werden verkozen tot “Best Of The Year” door de Minneapolis Star Tribune en “Good Sad News” werd uitgeroepen tot #3 beste Amerikaanse release in het Spaanse Ruta66 Magazine.

Doug bracht het grootste deel van zijn jeugd door in de kelder van zijn ouders, waar hij gitaar speelde en zich overgaf aan de songteksten van de Beatles. Nadat hij op de universiteit was gezakt, begon hij liedjes te schrijven, altijd wetende dat dat was wat waar hij voorbestemd voor was om te doen. Toen hij in de twintig was, trad hij op met verschillende bands, maar nam een ​​pauze nadat zijn zoon was geboren, en richtte zijn pen op het schrijven van toneelstukken en zijn gitaar op het spelen in coverbands. Uiteindelijk begon hij meer liedjes te schrijven dan toneelstukken en in 2010 richtte hij zich weer op het schrijven van liedjes en bouwde hij langzaam een ​​band op van eersteklas country-, roots- en rockspelers, nu bekend als The Receptionists.

De eerste zaadjes waren geplant, van The Receptionists begonnen bassist en zanger Charlie Varley bijna 20 jaar geleden met Doug begon te spelen, maar pas toen Doug zich weer concentreerde op zijn solo songwriting, vulde de band zich aan nadat drummer, zanger en songwriter Billy Dankert, van Gear Daddies-fame Doug benaderde na een van zijn shows en sloot zich aan in 2015. Pedal steel-speler Randy Broughten (Gear Daddies, Trailer Trash, Cactus Blossoms) nam op een van de platen van de band op en na slechts één optreden te hebben gespeeld, werd hij lid van de band. Deze versie van The Receptionists maken sinds 2018 samen muziek en sindsdien verscheuren ze de muziekscene in het Midwesten en delen ze het podium met acts als The Nadas en Rosie Flores. Ze touren momenteel om aandacht te geven aan hun langverwachte countryalbum “Too Late At Night”.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE