Trudy Lynn (& Steve Krase) – Royal Oaks Blues Café

Trudy Lynn, geboren als Lee Audrey Nelms in Houston’s Fifth Ward, komt uit een sterke muzikale stam: wijlen Al “TNT” Braggs, een van Houston’s meest opwindende R&B-vocalisten en een productieve songwriter voor Bobby “Blue” Bland, was haar neef. Na een lange en succesvolle carrière, waaronder Europese releases voor Ruf en Isabel, ging Lynn opnieuw een langdurige labelrelatie aan met Connor Ray Music. Wijlen Jerry Lightfoot stelde haar voor aan labeleigenaar, harpist Steve Krase, en ze kreeg de creatieve vrijheid om nieuwe muziek te schrijven terwijl ze nog steeds geselecteerde vintage covers opnam, met dynamische resultaten. Haar veelgeprezen Royal Oaks Blues Café (2013) bereikte #1 in de Billboard Blues Chart en krijgt de langverwachte heruitgave.

Trudy Lynn geeft Steve Krase een hoofdrol op Royal Oaks Blues Café en hij schittert inderdaad het hele album door. Hij biedt subtiele ondersteuning, soms glipt hij naar binnen om haar verzen te accentueren, dan staat hij centraal voor glibberige, soepele solo’s die een beetje Chicago naar Lynn’s Texas blues brengen. Dergelijke nonchalante buiging van genregrenzen is een van de aantrekkelijke dingen van Lynn’s latere carrière: ze heeft alle verschuivingen in soul-bluesstijlen sinds de jaren ’60 geabsorbeerd, dus ze kan gemakkelijk tussen geluiden schakelen. Er zijn hier gewaagde roadhouse-rockers als “Red Light”, maar wat dit album zo’n persoonlijkheid geeft, zijn de uitweidingen naar zachte, rollende soul (“Feel It”), funky R&B-stomps (“Down in Memphis”), en zelfs een verblijf in de Delta via Jimmy Reed (“Whip It to a Jelly”). Lynn is een meester in elk van deze geluiden en Krase ook, dus het is een genoegen om ze te horen genieten van elkaars gezelschap.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE