Deb Callahan – Backbone

Philadelphia’s blues-soulzangeres en songwriter Deb Callahan brengt haar 6e cd uit
“Backbone” op Blue Pearl Records. De cd, geproduceerd door Philadelphia producer, songwriter en gitarist Chris Arms werd live opgenomen in Morningstar Studio’s in E. Norriton, PA met overdubs en mixen voltooid in Arms’ Studio 501 in Philadelphia, Pennsylvania. Deb nam dit album op met haar op tour geteste all-star band met Allen James op gitaar, Garry Lee op bas en Tom Walling op drums. De cd bevat de Londense producer en songwriter Danny Schogger op keyboards en Arms op slide-gitaar. Er zijn gastoptredens van de Britse Alan Glas op akoestische gitaar en Philly-muzikanten Jay Davidson op saxofoon, Steve Jankowski op hoorn/trombone, John Colgan Davis op mondharmonica en Charlene Holloway voor de achtergrondzang. Deb en haar kernband hebben meer dan zestien jaar samen optreden en het toeren komt duidelijk naar voren op deze cd, waardoor er een uniek geheel ontstaat, de chemie en het vermogen om te spelen met natuurlijke, genuanceerde improvisatie.

Deb’s vorige cd, “Sweet Soul”, werd uitgebracht in 2015 en geproduceerd door Los Angeles producer-drummer Tony Braunagel. Deze goed ontvangen cd was
geschreven in de jaren nadat Deb een ‘nieuwe’ ouder werd met een focus op liefde,
verbinding en gezin. “Backbone” heeft een blues- en funkbasis en omvat een
scala aan rock-, soul-, roots- en swingstijlen. De songwriting weerspiegelt de intense
impact van de wereldgebeurtenissen van de afgelopen jaren waarbij thema’s als onzekerheid, kwetsbaarheid, comfortabel zijn met en voor zichzelf opkomen, een standpunt innemen, polarisatie in overtuigingen, vrijheid en loslaten. Deb werkte met Arms, Schogger en James om veel van het originele materiaal te schrijven en twee covers te kiezen die gped passen bij het materiaal, waaronder Percy’s “Danger Zone” and Sean Costello’s “Anytime You Want”.

Label: Blue Pearl Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE