Alice Howe – Circumstance

Alice Howe horen zingen is betoverd worden door de natuurlijke, onaangetaste schoonheid van haar stem. Er is geen kunstgreep, niet melodramatisch, alleen eerlijke, authentieke, emotioneel resonerende zang in de traditie van de rootsmuziek die haar heeft gevormd.

Op “Circumstance”, haar aanstaande tweede album, toont de in Los Angeles gevestigde singer-songwriter-gitarist haar vocale bekwaamheid en introspectieve schrijven in overvloed, waarbij ze zowel haar hart als haar muzikale smaak gebruikt voor een diepe, persoonlijke reis door een americana-soundscape bezaaid met blues, folk, country, soul en rock.

Opgenomen in 2 sessies in de legendarische FAME Studios in Muscle Shoals, Alabama, waar Etta James en Wilson Pickett ooit de muren deden schudden, kanaliseert de plaat hun geest met 11 opzwepende nummers die een vuist maken, duikend in de grillen van het hart en haar eigen persoonlijke reis. Als een oude ziel in een 30-jarige millennial, drukt Alice haar stempel op de eerbiedwaardige elementen van americana met 10 opvallende originelen die zowel de klassieke singer-songwriters oproepen als de baanbrekende muziek die ooit de ether, roadhouses en juke joints vulde.

“Circumstance” volgt op haar debuutalbum “Visions” uit 2019 en de eerdere EP “You’ve Been Away So Long”, die er beide toe leidden dat ze een rijzende ster in de folkwereld werd genoemd. Nu bouwt ze voort op dat succes, verbreedt ze haar horizon en gaat ze verder op het pad dat lang geleden begon in Newton, Massachusetts, toen ze de ruime platencollectie van haar ouders in zich opnam.

Geproduceerd en gearrangeerd door haar creatieve partner, Freebo, een ervaren bassist en voormalig bandlid van Bonnie Raitt, presenteert “Circumstance” een krachtige, poëtische verzameling van oprechte expressie, Alice Howe’s antwoord op de oproep die in haar oor blijft fluisteren.

Release: 21 april 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE