Exit Stage Left – Appleberry Trees

Exit Stage Left, die hun bandnaam ontleende aan het legendarische live-album van Rush, bestaat uit 4 jonge gasten met invloeden uit bands als Rush, Yes, Deep Purple, Genesis, Pink Floyd en meer. “Appleberry Trees”, dat op 31 maart 2023 is uitgekomen, is hun debuutalbum, en wat een debuut. De band heeft sterk songmateriaal en ondersteunt dat als bekwame muzikanten. Melodieus, speels en interessant zijn veelgehoorde opmerkingen. “Appleberry Trees” is, in de ware geest van het genre, een conceptalbum met 10 nummers waarop we een man kunnen volgen vanaf zijn vroege jaren en door zijn ups en downs in het leven.

Het verhaal van “Appleberry Trees” is het verhaal van een levensreis. Het gaat over opgroeien, je vleugels spreiden, en ondanks dat dingen niet werken zoals je had gehoopt, ben je nog steeds dankbaar voor de reis die je hebt gemaakt. Van de 1e single (uit 17 maart 2023), en openingsnummer, “Piece Of Gold, een naïeve maar voorzichtige kijk op het leven, vanaf het punt van de jeugd tot de warme en nostalgische herinnering aan het album afsluiter “Champs-Élysées”, “Appleberry Trees” schuwt het niet om kleurrijke verhalen te vertellen. Sommige nummers gaan over de zware dualiteiten van de mens, zoals “Good People” en “Shine Through”, terwijl andere, zoals “Vagabond’s Respite” en “The Poet” raken de meer wonderbaarlijke delen van het leven aan. De verhalen van Arvid Wilhelmsson, samen met de albumillustraties van Mattias Kvick, creëren een eigen wereld, waar je kunt verdwalen in de boomgaard of wegzeilen in de zonsondergang, nooit wetend waar het volgende nummer zal je meenemen.

Geschiedenis :
Het was 2019, nazomer in Borås, Zweden. Arvid is onderweg om Robin te ontmoeten op een parkeerplaats, op weg naar een van hun gebruikelijke jamsessies. Ze delen een liefde voor progressieve muziek en instrumentale gekkigheid en spelen al een tijdje samen om iets speciaals te creëren. En deze keer was het bijzonder. Arvid had iets meegenomen, een nieuw liedje. Een nummer dat het eerste nummer zou worden dat ooit is geschreven voor de band die “Exit Stage Left” zou worden. Een paar maanden later voegden toetsenist Dan en drummer Jimmy zich bij de band. Met een dreigende pandemie aan de horizon begon de band te werken aan originele muziek en bracht lange nachten door met het ontwikkelen van hun stem samen en met de songwriting van Arvid als kern en begon Exit Stage Left te ontstaan.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE