Bruce Katz Band – Connections

Connections is de nieuwste cd van legendarische toetsenist Bruce Katz en zijn dynamische band. Opgenomen bij beroemde Capricorn Studios in Macon, Georgia, dit album bevat tien nieuwe originele deuntjes die de verbanden zoeken tussen Bruce’s vele invloeden: Blues, New Orleans R&b, Jam Blues, Soul-Jazz en Blues Rock. Bruce was een lange tijd lid van Gregg Allman’s Band en lid van andere Allman Brother “familiebands”, waaronder Butch Trucks’ Les Brers en Jaimoe’s Jasssz Band. Het album opgenomen in Capricorn, de studio die de wereld de Allman Brothers en zo vele andere grootheden gaf, was een geïnspireerde keuze voor het creëren van Connections, en de resultaten zijn verbluffend!

Nieuwe leden Aaron Lieberman (gitaar, zang en Liviu Pop (drums) hebben het geluid van de Bruce Katz Band nieuw leven ingeblazen. Oprichter van God Street Wine, Aaron Lieberman, heeft zijn expressieve en soulvolle zonden toegevoegd aan zijn briljante gitaarwerk. Liviu Pop op drums voegt fantasie en energie toe aan de band en speelt grooves die alleen hij kon creëren. Bruce speelt Hammond B3, piano en Hammond orgel bas op acht van de elf melodieën. Shaun Oakley, de kleinzoon van de originele Allman Brothers-bassist Berry Oakley, speelt bas op drie van de nummers.

Het schrijven van Bruce is nog nooit zo goed geweest en de vermenging van zijn invloeden en connecties in zijn unieke stijl van blues/roots/jam/souljazz-muziek is verfrissend en opwindend. Aaron draagt ​​ook twee van zijn eigen nummers bij op dit album. Zoals een criticus ooit opmerkte: “De muziek van Bruce Katz zet je aan het denken en zet je lichaam ook in beweging.” Dit nieuwe album zal dat zeker doen! Connections bereikt nieuwe hoogten in Bruce Katz’ lange en legendarische carrière, het creëren van muziek die diepe wortels heeft en tegelijkertijd nieuw en origineel is.
De bekroonde meester van het toetsenbord is terug!

Release: 21 april 2023
Label: Dancing Rooster Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE