Joe Krown – Tribute

Deze cd “Tribute” is precies dat, een eerbetoon aan de muziek en de mensen die dat doen van mij hebben beïnvloed en de mensen in het leven waar ik afscheid van heb moeten nemen. – Joe Krown

Ter nagedachtenis aan Evalyn & Melvin Krown, Beth Krown Mahier, Clarence Gatemouth Brown, Walter Wolfman Washington, Allen Toussaint, Randi de le Gueronnière en Griper Nugent.

Joe Krown is een inwoner van de stad New Orleans. Hij is een ‘Nieuwe Piano in Orleans-stijl en Hammond B-3-speler’. Hij lijkt geboren met een Hammond, als artiest maakt hij deel uit van de kunstenaarsfamilie van Hammondspelers. Joe heeft het gespeeld op New Orleans lazz en Heritage Festival, elk jaar sinds 2001 en het French Quarter Festival elk jaar sinds 1998. Hij is tweemaal genomineerd en won in 2000 een New Orleans Big Easy Award in de categorie Blues. Zijn trio met Johnny Sansone & John Fohl won in 2004 een New Orleans Big Easy Award in de categorie Blues. Zijn Hammond-orgeltrio met legendarische Louisiana-gitarist Walter Wolfman Washington won in 2009 een New Orleans Big Easy Award in de categorie Blues en een 2009 Offbeat Award voor Beste R&B/Funk-album. In april 2014 werd hij geëerd met een Piano Legacy Award, uitgereikt door de New Orleans Jazz Orchestra en omdat hij een “Master of Piano” is. Sinds 2017 toert Joe over de hele VS en de wereld als orgel-/pianospeler voor de meermaals bekroonde topper, Kenny Wayne Shepherd Band.

Band:
Joe Krown – piano & Hammond B-3 organ, Mark Brooks bass & upright bass, Doug Belote – drums, John Fohl – guitar, Jack Miele – guitar, Michael Skinkus – percussion, Kassie Netherland – background vocals

Special Guest:
lvan Neville – vocals, Noah Hunt – vocals, Walter Wolfman Washington – guitar & vocals, Leo Nocentelli – guitar, Jason Ricci – harmonica, Joe Sublett – sax

Quotes:
“Krown swingt hard op de blues terwijl hij de kerk en de straat naadloos versmelt.” – Blues Review

“Krown is altijd een stijlvolle speler geweest, sterk beïnvloed door Jimmy Smith en Jack McDuff, maar met een persoonlijke stijl en talent.” – American Songwriter

“Werken met Joe Krown geeft me het gevoel dat ik eindelijk een muzikale volwassene begin te worden. Maar we hebben nog steeds evenveel plezier als kleine kinderen! Verbonden zijn met een New Orleanian met Joe’s zwaargewichtgeschiedenis is echt een droom die uitkomt.” – Jason Ricci

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE